Setmanari d'informació local - 138 anys

Cladera: «No volem millorar els pressuposts, sinó reformar el sistema de finançament»

6446

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha afirmat aquest dijous que defensarà davant el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) la reforma «urgent i necessària» del sistema de finançament, de manera que hi hagi suficients ingressos en les comunitats autònomes.

Així ha respost Cladera en ser preguntada per la posició del Govern balear en el CPFF, que es reunirà aquest dijous horabaixa per revisar el compliment de la línia d'estabilitat l'any 2015 i fixar els objectius tant per a aquest exercici com per al trienni 2017-2019.

En aquest sentit, la consellera balear ha indicat que la flexibilització del dèficit «és una demanda que ha fet el Govern des que estan en aquest mandat». «És una necessitat i, per això, reclamam que la distribució vertical del dèficit sigui més justa, ja que no es correspon amb la distribució de la despesa», ha afegit sobre aquest tema.

No obstant això, Cladera ha recalcat que «el que és important, a més d'aconseguir flexibilitat, és reformar el sistema de finançament, amb la condició que hi hagi suficients ingressos en les comunitats autònomes».

«En lloc d'haver de lluitar per aconseguir més dèficit per poder assumir les nostres despeses, és urgent i necessari és reformar el sistema de finançament, perquè hi hagi suficients ingressos en les comunitats», ha recalcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.