Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS i PSIB coincideixen que al PP «no li agrada» i «vol bloquejar» la creació de l'Oficina Anticorrupció

6376
Busquets ha defensat que l'oficina anticorrupció funcionarà «de manera independent».

El PSIB considera que el PP «vol dificultar» l'aprovació de la llei que contempla la creació d'una oficina anticorrupció a les Balears i que aquesta «sigui una realitat» perquè «mai havien expressat cap dubte sobre la naturalesa» d'aquesta, ni sobre el règim sancionador sobre el qual ara volen que el Consell Consultiu presentin un informe.

El diputat Vicenç Thomàs ha incidit que als del PP no els «agrada» aquesta llei i, per això, creuen que presenten aquesta petició al Consultiu. Segons ha afegit, això es deu a una «decisió política» del PP i no a una «decisió jurídica».

Thomàs ha explicat diferents casos pels quals servirà aquesta llei, com els conflictes d'interessos o els aprofitaments personals d'informació, i ha recordat que recull un règim sancionador, que inclou multes de fins a 100.000 euros. A més, ha assenyalat que la llei té un àmbit preventiu per fomentar bones pràctiques en l'administració i la prevenció de la corrupció.

«Entenem que al PP aquesta llei no li agrada, està més còmode sense la seva existència, però seria positiu que hi participés plenament perquè pensam que el bé comú és superior», ha afegit.

Busquets: «Les discrepàncies del PP semblen una estratègia per retardar la llei i bloquejar la creació de l’Oficina Anticorrupció»


Per la seva banda, portaveus de MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, Bel Busquets i Nel Martí respectivament, han acusat aquest dilluns al PP de voler «bloquejar» l'aprovació de la llei de l'Oficina anticorrupció de les Balears, en mostrar la seva disconformitat sobre el règim sancionador, sobre el qual ara volen que el Consell Consultiu present un informe i per entrar en un «debat absurd» sobre l'elecció del director d'aquest òrgan.

En roda de premsa, Nel Martí ha assenyalat que «s'intentarà» que la designació de la direcció de l'oficina sigui per tres cinquenes parts dels vots dels diputats «perquè tots volem que hi hagi un consens», però ha insistit en la necessitat de «deixar una porta oberta a una majoria absoluta, igual que passa en IB3, perquè el que no es pot acceptar és que una institució estigui bloquejada».

Per la seva banda, Busquets ha defensat que l'oficina anticorrupció funcionarà «de manera independent» i ha explicat que servirà per facilitar la possibilitat que qualsevol ciutadà pugui denunciar un cas de corrupció.

En aquest sentit, ha indicat que es tracta d'una llei «molt consensuada», en haver-se aprovat 80 de les 100 esmena que s'han presentat durant la seva tramitació parlamentària.

Sobre el règim sancionador que estableix la futura normativa, la portaveu de MÉS per Mallorca ha precisat que l'objectiu és «sancionar a la gent que col·labori amb casos de corrupció i també per recuperar els doblers que s'han malversat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.