Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya reservarà part del pressupost a l'atenció de famílies «en situació de vulnerabilitat»

6292
Edifici d'Emaya, Palma.

L'Ajuntament i l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració amb el qual l?empresa reservarà 60.000 euros anuals dels seus pressupostos per atendre a unes 1.000 famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat social i que no puguin assumir les seves factures d'aigua.

La tinent de batle d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i presidenta de Emaya, Neus Truyol, ha explicat que aquest conveni, que ha estat aprovat per la Junta de Govern, té la finalitat «d'evitar el tall d'aigua i garantir el subministrament a aquestes famílies vulnerables».

En la roda de premsa també ha estat present la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercedes Borrás, que ha qualificat el conveni «d'un pas més» en la lluita contra la pobresa energètica.

Borràs també ha explicat que fins ara era la regidoria de Benestar Social qui assumia les factura de llum i aigua de les famílies que no podien pagar-les, mitjançant la partida d'ajudes urgents, a la qual es destinaran quatre milions d'euros als pressupostos del 2017.

El conveni suposarà que Emaya assumeix la factura de l'aigua i així es puguin destinar més fons de la partida d'ajudes urgent a altres ajudes. En els nou primers mesos del 2016 s'han donat ajudes a 1.242 persones, uns 170.000 euros, per evitar corts de llum i aigua.



Truyol també ha explicat que aquestes famílies s'afegeixen a les 4.067 famílies que ja s'han acollit a la bonificació del 100% de la seva factura per ser perceptors d'ingressos baixos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.