Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació apuja un 6,8% l'aportació econòmica a la UIB i preveu un nou model de finançament

6112
La Conselleria d'Educació preveu dissenyar un nou model de finançament basat en «contractes programa». | Picasa

El pressupost que ha elaborat la Conselleria d'Educació i Universitat preveu una aportació global a la UIB pel 2017 de 63.258.354 euros. D'aquesta manera es preveu un augment de 4.022.693 euros, un 6,8 per cent d'increment respecte a 2016.

D'aquest total, 52.569.599 euros corresponen a la transferència nominativa per a les despeses corrents i les nòmines del personal, una quantitat que suposa un augment del 4 per cent respecte de l'any 2016.

Amb aquesta partida «es vol millorar la inversió per alumne, disminuir la grandària dels grups classe i continuar fent millores per al personal docent i investigador i per al personal d'administració i serveis».

A més, durant l'any acadèmic 2016-2017, Educació preveu dissenyar un nou model de finançament basat en «contractes programa»; és a dir, mitjançant l'establiment d'un conjunt consistent d'indicadors objectius (bàsicament de rendiment acadèmic, de productivitat científica i de transferència de coneixement, i de compatibilitat analítica), la rendició de comptes i el finançament addicional per l'assoliment d'objectius estratègics prèviament pactats.

Així mateix, enguany es pagarà el 100 per cent dels sexennis de recerca als professors laborals i s'augmentarà el percentatge del pagament dels seus quinquennis, i es començaran a pagar els triennis d'antiguitat als professors associats, així com la carrera professional del personal d'administració i serveis.

D'altra banda, la Universitat disposarà d'un total de 4.753.370 euros destinats a complements retributius, la qual cosa representa un augment del 13,4 per cent respecte a 2016.

Una altra novetat que explica aquest augment, és que a partir del 2017 els professors interins, tant funcionaris com laborals, podran demanar el complement de docència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.