Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell augmenta els recursos destinats a cultura i llengua catalana

6092
El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles.

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha explicat que el seu departament disposarà de 26,3 milions d'euros de pressupost per al 2017 (+0,5%) dins dels quals s'inclourà el Pla Estratègic de Subvencions culturals i de foment de la llengua catalana que per a l'any que ve es renova i comptarà amb un 14% més de recursos (2,4 milions d'euros).

Miralles ha destacat l'esforç per elaborar aquest nou pla que té «un marcat caràcter municipalista» ja que, segons ha precisat, «un 45% dels recursos es destinen als ajuntaments».

Segons ha dit, els comptes també permetran al seu departament iniciar el projecte del Museu d'Art del Consell, dotat amb 12.000 euros, que ha de «donar cos legal i discurs museístic propi» al Centre Cultural la Misericòrdia, Palau Reial i el Museu Krekovik.

Referent a Normalització Lingüística, Miralles ha anunciat que els Premis Mallorca creixeran dins de l'àmbit de creació literària, amb la categoria d'assaig, que se sumarà a la de novel·la i poesia.

A més, també incorporen una nova disciplina artística, el Premi Mallorca de Fotografia. La dotació dels Premis s'incrementa dels 60.000 euros fins als 90.000 euros.

Dins de l'àrea d'Esports, s'incrementen els recursos econòmics destinats a ajudes a clubs i federacions esportives de Mallorca. El pressupost s'incrementa un 5% fins a 1,1 milions arran del canvi de criteris de distribució de les ajudes que el Consell aporta a les federacions esportives per dur a terme activitats d'esport base.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.