Setmanari d'informació local - 138 anys

Huertas mantendrà el seu càrrec però no podrà intervenir en nom de Podem

5914
Roda de premsa de Podem aquest dilluns.

La presidenta del Parlament balear, Xelo Hortes, suspesa cautelarment per Podem, podrà seguir en el seu càrrec, però «no podrà fer intervencions en cap àmbit» en nom d'aquesta formació mentre segueixi obert l'expedient del partit que investiga un possible cas de corrupció.

En una roda de premsa convocada urgentment aquest dilluns, la responsable de l'àrea legal de Podem a Balears, Aina Díaz, ha explicat que si l'expedient «es resol de manera negativa» la sanció seria d'expulsió perquè «així s'ha obert l'expedient i llavors sí que deixaria de ser de Podem».

Per la seva banda, el secretari d'organització de Podem a Balears, Alejandro López, ha explicat que en la seva formació «no es tolerarà cap actuació que no defensi l'interès general» i per això s'ha obert aquest expedient contra Huertas, contra la diputada Monserrat Seijas i contra l'investigador del CSIC, Daniel Bachiller.

Segons el relat dels fets que investiga l'expedient, Huertas hauria manifestat la seva intenció de no votar a favor dels pressupostos de la Comunitat per 2017 després que el Govern hagués decidit no renovar el conveni mitjançant el qual des de feia deu anys Bachiller duia a terme les seves funcions.

Tant les queixes de Bachiller, en les quals es lamentava que amb la no renovació del conveni el Govern «ho expulsava de les Balears», el suport de Huertas i el posterior suport de Seijas haurien tingut lloc en un xat del Consell Ciutadà de Podem.

Després de l'obertura d'aquest expedient, els tres afectats tenen 15 dies per presentar al·legacions i respondre «davant aquests fets», segons ha explicat el president de la Comissió de Garanties Estatal, Pablo Fernández.

Xelo Huertas: «Si hagués de dimitir, em llevarien un pes de damunt»

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha manifestat que si hagués de dimitir del càrrec després que Podem li hagi suspès cautelarment de militància, li llevarien «un pes de damunt». «Aquest no era el lloc ideal per a mi», ha etzibat.

A preguntes dels periodistes, la màxima responsable de la Cambra autonòmica ha insistit que «no em cauen els anells per anar-me'n, la presidència no és la il·lusió de la meva vida».

Sobre aquest tema, Huertas ha assegurat no saber res: «M'he assabentat ara, el partit no m'ha comunicat absolutament res. Pensava que érem caòtics però no tant», ha ironitzat. Segons ha apuntat, «quan em mostrin els papers i els documents ho parlaré amb el meu advocat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.