Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma també es mobilitza contra la investidura de Rajoy

5774
Concentració a Palma contra la investidura de Rajoy. | E.P.

Prop de 50 persones s'han concentrat aquest dissabte a Palma per protestar contra la investidura del candidat 'popular', Mariano Rajoy, sota el lema 'Contra el cop de la màfia, democràcia', secundant així les mobilitzacions convocades en altres punts de l’Estat.

A Palma, la concentració ha tingut lloc a les 18.00 hores en la Plaça de la Porta Pintada i ha estat convocada per la presidenta de la Xarxa Taronja de Suport Solidari, Silvia 'Taronja' Calafell.

La mobilització ha comptat amb el suport de Podem -diversos militants han assistit amb la camiseta del partit- i d'Esquerra Unida de Balears (EUIB), que ha difós la convocatòria en xarxes socials. També han estat presents càrrecs de l'Ajuntament de Palma com la tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, i el regidor de Joventut, Igualtat i Drets Cívics, Aligi Molina.

Banderes i 15M

Els participants han exhibit banderes republicanes i pancartes amb el lema de la concentració i s'ha llegit part del manifest que el 15M ha utilitzat en la manifestació de Madrid.

Silvia Calafell ha explicat en declaracions als mitjans que l'objectiu ha estat protestar contra el que consideren «un cop d'estat» ja que «el vot útil ha demostrat ser el més inútil».

En aquest sentit, Calafell ha defensat l'existència d'un ‘complot’ entre els partits que recolzaran o s'abstindran en la investidura per permetre la investidura de Rajoy com a president. Per això, els participants han demanat que s'atengui la proposició de reforma de la Constitució presentada a Astúries «per una democràcia participativa, per un sistema que retorni el poder als seus legítims posseïdors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.