Setmanari d'informació local - 138 anys

Barceló i Junqueras estalonen la col·laboració en Finançament, Llengua, Cultura, Corredor Mediterrani i autopistes marítimes

5754

El vicepresident del Govern de les Illes Balears i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i el vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, han mantingut avui una trobada a la seu de la Vicepresidència de la Generalitat, a Barcelona. Barceló i Junqueras han acordat mantenir un contacte permanent entre les dues institucions per fer un seguiment de la col·laboració que duen a terme els dos governs en diferents matèries d’interès comú.

Els dos vicepresidents han fet un repàs de les matèries en què els governs respectius mantenen vies de cooperació. Una d’elles és el grup de treball per la millora de les relacions econòmiques i financeres de Catalunya i les Illes Balears amb l’Estat, a través del qual vehiculen l’aposta dels dos executius per un model de finançament més transparent, que avanci cap a un exercici real d’autogovern fiscal i financer i que limiti la discrecionalitat del Govern de l’Estat a l’hora d’assignar recursos a les diferents Comunitats Autònomes. Aquest grup de feina està coordinat per l’economista menorquí Guillem López-Casasnovas, i en ell hi participa el director general de Pressuposts i Finançament del Govern, Joan Carrió.

Un altre àmbit de cooperació entre els dos governs és la projecció exterior de la llengua i la cultura comunes, a través de l’Institut Ramon Llull, la política lingüística a favor de l’ampliació de l’ús social de la llengua catalana i la connexió dels respectius circuits culturals per tal d’impulsar la creació artística i enfortir el mercat cultural compartit.

Finalment, el tercer gran àmbit de cooperació que han tractat Barceló i Junqueras ha estat la defensa dels interessos de les Illes Balears i de Catalunya a Europa. Concretament, a través del treball conjunt dins l’Euroregió Pirineus-Mediterrània i de la col·laboració entre el Centre Balears Europa i la Delegació del Govern català davant la Unió Europea. El vicepresident Barceló ha explicat l’interès comú d’impulsar el Corredor Mediterrani i les autopistes marítimes de manera que pugui beneficiar els dos territoris.

Barceló ha afirmat: «Aquesta legislatura hem reprès el contacte institucional amb Catalunya, que no s’hauria d’haver perdut mai. Avui hem decidit intensificar les relacions entre els nostres països, i mantenir un contacte permanent per tal de fer seguiment de totes aquelles qüestions que són d’interès mutu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.