Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen tres anys i vuit mesos de presó per al raper Valtònyc per injúries al rei

5722
El jove raper, en una foto de Twitter amb el seu ca.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana tres anys i 8 mesos de presó per al raper mallorquí Josep Miquel Arenas, 'Valtònyc' per delictes d'injúries al rei espanyol i enaltiment del terrorisme presumptament comesos en una de les seves composicions, 'Circ Balear'.

El cantant ha anat aquest dijous a la seu de l'Audiència Nacional per recollir la sentència d'obertura de judici oral dictat contra ell pel jutge José de la Mata, pel qual es determina que s'asseurà a la banqueta en els propers mesos.

Valtònyc no ha volgut fer declaracions a la seva sortida del jutjat, on estava acompanyat del seu advocat, si bé ha expressat la seva «sorpresa» per la petició del Ministeri Públic.

El fiscal Pedro Martínez Torrijos sol·licita per a ell una pena d'1 any i vuit mesos de presó per injuriar el rei espanyol i dos anys per enaltiment del terrorisme.

Els fets pels quals se'l jutjarà es remunten a l'estiu de 2012, quan el raper mallorquí va ser detingut per proposar en la seva cançó, cantada en català, la «okupació» armada de Marivent i assenyalar respecte del president de l'associació ultradretana Círculo Balear, Jorge Campos, que mereixia una bomba «de destrucció nuclear».

Llibertat d'expressió

Valtònyc va ser denunciat pel mateix Campos perquè, segons aquest, en la cançó 'Circ Balear' «s'incita a la violència i se l'amenaça de mort».

En aquell moment el raper va comptar amb el suport i la solidaritat de nombroses organitzacions, entre d'elles Endavant-Osan, des d'on denuncien la «repressió policial-judicial» que està patint el raper mallorquí i justifiquen les lletres de les seves cançons en el dret bàsic dret a la llibertat d'expressió.

El mateix músic, en una carta enviada a Europa Press, manifestava que les lletres havien estat «adulterades i manipulades», en contra seva.

Afegia que la denúncia de Campos respon a la «campanya xenofóbica contra el que ells anomenen catalanisme», i entenia que el president del Círculo Balear s'està fent la «víctima» amb aquest tema, lamentant que es pretengui condemnar els qui «no fem servir la violència».

D'altra banda, el raper va titllar de «vergonyós» el que s'ha publicat en alguns mitjans de comunicació sobre la seva vida ja que «han agafat el dolent o el més dolent», mentre que va recriminar que no s'hagin referit, per exemple, a les seves cançons «sobre la igualtat social o als seus actes benèfics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.