Setmanari d'informació local - 138 anys

Aprovada la ponència per a l'estudi de la regulació dels clubs cannàbics

5682
La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa; la presidenta Francina Armengol i el vicepresident Biel Barceló, conversen durant la sessió del Parlament d'aquest dimarts.

El Parlament ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei (PNL) que acorda la creació d'una ponència d'estudi amb l'objectiu «d'abordar rigorosament» el reconeixement de l'ús terapèutic del cànnabis, promoure la regulació específica de les associacions cannàbiques i clubs socials de cànnabis i cultiu i proposar nous programes d'informació, prevenció i promoció de la salut en drogodependència.

Durant la seva intervenció, el portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha dit que aquesta PNL «no pretén legalitzar la marihuana» sinó que està feta des d'un posicionament «rigorós i seriós» amb l'objectiu de regular «una realitat social».

Des del PSIB, el diputat Vicenç Thomàs, ha dit que «no és la primera vegada que es tracta aquest tema», ja que el 2001 i el 2008 es van aprovar dues iniciatives del PSIB sobre l'ús terapèutic i, segons ha afegit, «amb el suport d'altres grups, fins i tot del PP».

El diputat de Podem, Carlos Saura, ha dit, a més, que «els temps avancen» i que cal seguir els passos dels quals «van per davant».

D'altra banda, la portaveu de MÉS per Menorca, Patricia Font, ha plantejat que el cultiu d'aquesta planta podria repercutir en l'economia de manera positiva.

El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, també s'ha manifestat a favor de la creació de la ponència d'estudi, ja que considera que és una «realitat social» i ha proposat (mitjançant una esmena) que es desenvolupin «nous programes d'informació, prevenció i conscienciació de les conseqüències nocives per a la salut derivades del consum del cànnabis i altres drogodependències».

Des del PP, el diputat Vicent Serra ha dit que en la PNL es mescla el concepte de club cannàbic amb el de la prevenció, i per això el seu partit s'ha abstingut.

Finalment, el punt número dos de la PNL, sobre la promoció de la regulació d'associacions i clubs cannàbics, ha estat aprovat amb 34 vots a favor i 20 abstencions.

Així, els punts número u i tres d'aquesta PNL, que ha estat presentada de manera conjunta per MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, PSIB i Podem ha estat aprovada per un total de 52 vots a favor i dues abstencions. Aquests dos punts fan referència a l'estudi de l'ús terapèutic i al desenvolupament de programes d'informació i prevenció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.