Setmanari d'informació local - 138 anys

Apesteguia: «El PSOE té un voluntat de PASOK que sembla mentida»

«Hagués estat possible fer un govern alternatiu»

5634
Lluís Apesteguia, al programa d'Ona Mediterrània, avui dematí. | Ona Mediterrània

Lluís Apesteguia, Conseller del Consell de Mallorca i portaveu del grup MÉS al Consell ha visitat aquest matí el programa La Vila del Pingüí d'Ona Mediterrània. El representant de MÉS ha analitzat l'escenari polític que s'obre un cop el PSOE ha decidit facilitar la investidura de Rajoy.

Procediment seguit i semblances amb el PASOK

Sobre la manera en què el PSOE ha arribat a la posició actual, Apesteguia ha afirmat que: «Han decidit qui s'investeix president sense consultar les bases, traint als seus votants, conec votants socialistes amb qui compartesc moltíssimes lluites, és molt trist veure com el seu partit acabarà investint president un membre del partit mes corrupte d'Europa. Permetran que en Rajoy sigui president sense exigir-li res, és un autèntic drama» i afegit que «Sembla que al comitè Federal han oblidat que, d'eleccions n'hi haurà, tard o d'hora, tenen una voluntat de PASOK que sembla mentida, segueixen exactament el seu mateix procés»

Guanyarà pes el Congrés dels Diputats?

Sobre la possibilitat que el Congrés guanyi protagonisme durant aquesta legislatura, el conseller creu que: «Més del que va tenir en la passada legislatura, segurament, sí. A l'estat espanyol però, no impera la separació de poders, la primacia de l'executiu és molt forta»

Com queda Podem?

En relació al possible nou rol de la formació morada, el portaveu de MÉS al Consell ho veu així: «Si d'aquí dos mesos, el PSOE puja a la tribuna demanant la dimissió de Rajoy per corrupció o per alguna de les seves polítiques, farà riure perquè han estat ells qui han permès que sigui president. Qui queda com a líder de l'oposició de facto, serà Pablo Iglesias» però degut als problemes interns que actualment té la formació morada, Apesteguia ha valorat que: «l'esquerra estatal, no sembla que pugui guanyar ni d'aquí quatre anys i això, és preocupant»

Divisió dins l'esquerra espanyola; perquè no ha estat possible un govern alternatiu?

Preguntat sobre les diferències entre el PSOE i Podem, les quals varen impossibilitar un canvi de color polític al Govern Central, el representant de MÉS ha dit que: «S'ha de dir que hi havia possibilitat de fer un govern alternatiu al PP que passava pel PSOE, Units Podem i els sobiranistes bascos i catalans. Aquí hi han incidit dos factors: una part del PSOE, no concep bastir un relat del què és l'Espanya plurinacional, diferent del PP, han abandonat aquesta lluita i per tant son incapaços de dialogar amb els independentistes de les nacions no castellanes de l'estat, tampoc han paït dins aquest sector, que ja no són la força hegemònica de l'esquerra. Ho han pogut fer a les Comunitats Autònomes però no a escala estatal. Mentre no paeixin aquestes dues realitats estem condemnats a governs del PP, mentre no desaparegui el PSOE» ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.