Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS se solidaritza amb el ‘No’ d’Armengol però considera «un error històric» la decisió del PSOE

5620
La secretària general del PSIB, Francina Armengol, i el responsable de Justícia i Llibertats de la Gestora del PSOE, Francesc Antich, durant el desenvolupament del Comité Federal. | PSIB

MÉS per Mallorca ha considerat aquest diumenge que la de decisió del Comitè Federal del PSOE de permetre la investidura de Mariano Rajoy (PP) amb la seva abstenció és un «error històric». A més han volgut manifestar la seva «solidaritat» amb el PSIB que en manté el ‘No’.

Els econacionalistes han considerat que la decisió del Comitè Federal suposa «una traïció a la voluntat d’una majoria dels votants i militants socialistes». «Les desenes de milers de firmes recollides pel batle de Jun demanant que es consulti i escolti la militància en són una clara mostra», ha afegit.

El partit, a més, ha volgut mostrar la seva solidaritat amb els socialistes que han defensat el ‘No’ a Rajoy i escoltar la pròpia militància, i de forma molt singular amb els membres del PSIB, als quals «felicitam per la coherència fins ara demostrada». «Creim que és necessari que els seus representants al Congrés segueixin essent congruents», ha assegurat.

Un Govern perjudicial

MÉS, a la vegada, ha assegurat que la investidura de Rajoy serà «perjudicial per al conjunt de l’Estat però de forma molt singular per a la ciutadania de les Illes Balears, i que obre un escenari de dificultats que cal compartir amb la militància, i que per analitzar com l’afrontam obrirem un període de consulta i debat amb la militància».

«Deixam clar que des de MÉS per Mallorca rebutjàvem la celebració d'unes terceres eleccions, i ens negam a caure en la dicotomia "o PP o comicis". Nosaltres teníem una proposta possible de govern per a l’Estat, que passava per un pacte “a la mallorquina” entre el PSOE, Podem i les forces independentistes i sobiranistes catalanes, basques, valencianes i gallegues. Davant el PP de la corrupció i de les retallades calia un cordó sanitar», han explicati.

Es mantindran els suports de Govern

«Mantidrem el suport als governs que compartim amb el PSIB. Som sobiranistes i no subordinarem la nostra acció política a les Illes Balears a allò que faci el PSOE a l’Estat. Convertirem les institucions de les Illes Balears i els pactes que tenim amb el PSIB i Podem en espais de resistència i lluita institucional davant la dreta reaccionària, centralista i corrupta que representa el PP de Rajoy. Ara cal més autogovern i valentia que mai», han conclòs els ecosobiranistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.