Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS aprofitarà «el marge que deixa el TC» per continuar amb la prohibició dels toros a Balears

5596
MÉS aprofitarà «el marge que deixa el TC» per continuar amb la prohibició dels toros a Balears. | E.P.

MÉS per Mallorca ha anunciat que pensa aprofitar «el marge que deixa el Tribunal Constitucional» per continuar «amb l'esperit abolicionista» i dur endavant la prohibició de les corregudes de toros a Balears.

Així ho ha expressat la formació aquest dissabte en un comunicat en el qual lamenta la nul·litat de la prohibició a Catalunya i avança que pren nota de l'ocorregut per a la seva proposta de modificació de la Llei de Protecció Animal a les Illes.

Aquestes manifestacions es produeixen arran de que el TC hagi considerat que la Generalitat va envair competències estatals en prohibir la celebració de corregudes de toros a Catalunya.

MÉS per Mallorca ha lamentat «que el TC tombi una iniciativa legislativa popular que va recollir 180.000 signatures» i «que faci prevaler una tradició cultural que no és compartida per la majoria del poble català, per davant de la protecció dels animals i la defensa dels valors culturals de Catalunya».

Per a la formació mallorquina, és «anacrònic que l'Estat insti judicialment l'anul·lació d'una iniciativa popular i d'una llei autonòmica sorgida d'un ampli moviment social, de la mateixa manera que al País Basc fa uns mesos el Tribunal Superior de Justícia del país Basc va anul·lar el reglament de consultes de l'Ajuntament de Sant Sebastià per decidir sobre la celebració de corregudes de toros en aquesta ciutat, per un recurs presentat per l'Administració General de l'Estat».

Pendre nota
Per això, els ecosobiranistas pensen «prendre nota» de les afirmacions del TC «en el sentit que el deure constitucional de garantir i promoure l'enriquiment del patrimoni cultural establert en l'article 46 de la Constitució pot ser interpretat pel legislador autonòmic de forma diversa».

Així, MÉS s'ha proposat treballar per traslladar a la modificació de la llei de protecció animal a Balears una interpretació que, com indica el Tribunal Constitucional, «no pugui arribar a l'extrem que impedeixi, pertorbi o menyscabi l'exercici legítim de les competències de l'Estat en matèria de cultura».

Per a això estudiarà la sentència quan es publiqui i plantejarà una revisió de les activitats taurines per «continuar l'esperit abolicionista» de la Llei 2/1992 de protecció dels animals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.