Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «La millor forma de promocionar el turisme ornitològic és conservar els espais naturals»

5594
Aquest dissabte té lloc a Mallorca la marató ornitològica de 24 hores. | GOB

Aquest dissabte té lloc a Mallorca la marató ornitològica de 24 hores, “Mallorca Birding Race”, en la que diversos equips de Mallorca, l’Estat espanyol i altres països intentaran observar i comptabilitzar el màxim d’espècies d’aus.

Aquesta iniciativa està impulsada per la Conselleria d’Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, i pretén promocionar Mallorca com a destí per al turisme ornitològic.

Des del GOB s’han posicionat «favorablement» en relació a aquest tipus de turisme interessat pels valors naturals de les Balears, «pel seu caràcter diferenciat en relació al turisme de sol i platja i per la valorització que suposa per als espais protegits».

Decreixement turístic

Ara bé, segons l’entitat ecologista, en el marc de la situació turística actual de les Illes consideren que «aquesta i qualsevol promoció de turisme alternatiu ha d’estar emmarcada en una estratègia de decreixement del volum turístic».

«Desestacionalitzar no és només incrementar el turisme en temporada baixa, és sobre tot minvar el nombre de turistes estivals. Qualsevol estratègia de promoció que no contempli aquest enfocament implicarà aprofundir en el problema de sobrecàrrega que patim», ha assegurat el GOB.

Preservació dels espais naturals

En tot cas, i pel que fa a la promoció del turisme interessat en les aus, l’entitat ecologista, ha considerat «que la millor promoció que es pot fer és millorar l’estat dels espais naturals».

Tal com ha explicat el GOB, aquest tipus de turisme «no utilitza els mateixos canals que el turisme de sol i platja». «Es tracta de persones que sovint organitzen el viatge pel seu compte i s’informen a fons sobre quins ocells es poden observar i on veure’ls. La seva elecció de les Balears per davant d’altres destinacions dependrà entre d’altres factors de les informacions científiques disponibles i de les cròniques d’altres ornitòlegs als fòrums especialitzats d’internet. Aquí no es pot vendre fum», ha assegurat.

El GOB ha lamentat i recordat que «malauradament la situació dels nostres espais protegits no passa pel seu millor moment». «Fa uns dies informàvem sobre la gravíssima situació de s’Albufera a causa de la pèrdua de qualitat de l’aigua. Aquest empitjorament ambiental afecta, lògicament, les poblacions d’aus, que estan minvant de forma molt evident», ha reiterat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.