Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears segueixen amb l'esperit abolicionista de les corregudes de toros

5558
Plaça de toros de Muro.

MÉS per Mallorca ha assegurat que «aprofitarà el marge» que deixa el Tribunal Constitucional en la seva sentència sobre la prohibició dels toros a Catalunya «per continuar amb l'esperit abolicionista» a les Balears.
Segons han explicat, la formació ja ha posat en marxa la proposició de llei que modifica la Llei 2/1992 de protecció animal una interpretació que, com indica el TC, «no pot arribar a l'extrem que impedeixi o pertorbi l'exercici legítim de les competències de l'Estat espanyol en matèria de cultura». Per això, estudiarà la sentència quan es publiqui i plantejarà una revisió de les activitats taurines per continuar l'esperit abolicionista de la Llei 2/1992 de protecció dels animals.

Així mateix, el partit ha lamentat la nul·litat de la prohibició de les corregudes de toros a Catalunya i ha dit prendre nota per portar endavant la proposta de llei de protecció animal a les Balears.

Per la seva banda, Podem ha declarat que «no podem compartir que la tortura sigui cultura» i que, «es tracta d'una altra sentència política». Així mateix, han assegurat que entenen que «el Tribunal Constitucional ens dóna la raó a aquesta nova proposta de Podem de seguir la via Canària». Per això, el grup parlamentari es decanta per la proposta de «no prohibir les corregudes com fa la llei catalana», sinó «cercar la definició de tortura i maltractament als animals de la llei canària del PP que és vigent des del 1991».

El coordinador d'AnimaNaturalis a Mallorca, Guillermo Amengual, ha considerat que la sentència del Tribunal Constitucional sobre la prohibició de les corregudes de toros a Catalunya perquè «envaeixen la competència de l'Estat» no afectarà la llei de benestar animal que es preveu aprovar a les Balears i, per tant, a les Illes «no es podran practicar corregudes».


Amengual ha assenyalat que a les Illes la normativa que s'aprovarà en el Parlament farà que «les corregudes de toros es prohibeixin per si mateixes». «Estam segurs que la manera en la qual ho regularem, serà gairebé prohibitiva», ha dit abans d'explicar que «no es prohibirà la tauromàquia com a element cultural, sinó la mort i la tortura de l'animal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.