Setmanari d'informació local - 138 anys

Teatre de mascares, 'performance' i audiovisuals per recrear un camp de refugiats a la UIB i Flassaders

5516
Acte de presentació a Cort.

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i el centre Flassaders recrearan entre aquest dimarts i el dia 25 un campus de persones refugiades que inclourà 'performances', teatre de màscares i xerrades en les quals hi participaran alguns dels refugiats acollits a les Illes actualment.


És l'eix de la proposta que ha presentat el Nou Circ Social amb la col·laboració de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat i la Regidoria d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics. Els espectacles i les xerrades es duran a terme les horabaixes dels dies 18, 20, 21, 24 i 25 a les 18.00 hores, mentre que el 27, 28 i 29 es traslladaran al centre Flassaders de Palma.

La iniciativa consisteix a recrear un camp de refugiats amb un passaport propi on es representarà un teatre de màscares i, a més, es projectaran audiovisuals amb les experiències que han relatat algunes de les persones refugiades que es troben a les illes.

Així mateix, dins la carpa es podrà visitar l'exposició interactiva 'El pas dels sense nom', del fotògraf Xavier Ferré, que de manera independent va viatjar als camps de refugiats de Turquia. Ferré ha explicat aquest dilluns a Ona Mediterrània que el centre de l'exposició fotogràfica gira entorn dels anomenats «refugiats crònics», explica que són aquelles persones refugiades que es troben estancades en la frontera i que no tenen doblers per tornar a Grècia i «sense cap possibilitat de futur». El fotògraf assegura que la majoria de les persones que s'ha trobat estan en aquesta situació, la qual ha definit com a «morts en vida». En aquest sentit Xavier Ferre ha denunciat que el títol de l'exposició 'El pas dels sense nom' està directament lligat amb la situació que pateixen aquestes persones, ja que, afirma «és una realitat que no surt a la televisió i, per tant, no existeix».

Cada sessió té una capacitat per 40 persones. Per poder assistir cal enviar un correu electrònic a ocds3@uib.es indicant el nom complet de la persona que fa la reserva i, en cas de grup, el nombre d'integrants.

Durant la presentació de la iniciativa, el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha recordat que el projecte s'emmarca dins de la línia d'educació per al desenvolupament, una línia que «s'havia retallat i que hem volgut recuperar per assumir un compromís amb els pobles del sud i la situació de les persones que estan fugint de la guerra».

«Seguim denunciant la política d'acolliment de la Unió Europea i del Govern nacional, per la qual cosa volem seguir impulsant activitats com la que presentem», ha manifestat Molina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.