Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP proposa crear una comissió de «costums i arrels mallorquines» a Calvià

5508
José Manuel Ruiz Rivero (setè per l'esquerra) acompanyat d'altres membres destacats del PP de Calvià i de Mallorca.

El PP de Calvià presentarà en el proper ple municipal una moció perquè l'Ajuntament creï una comissió «de conservació i divulgació de costums i arrels mallorquines al Municipi de Calvià».

Els conservadors també proposen que el consistori organitzi «una Setmana Cultural Monogràfica on es realitzaran tallers i activitats que englobin la divulgació de les tradicions i costums mallorquines dirigides als joves de Calvià».

En l'exposició de motius, el PP fa referència a «afavorir l'enllaç amb el passat i donar-li continuïtat a l'esperit del nostre poble».

A més, recorden que la comarca de Calvià «és un meravellós escenari de fets històrics, com és el desembarcament de Jaume I El Conqueridor l'any 1229».

De la mateixa manera, recorden que és necessari «introduir la tècnica del glossat entre els més joves» i preservar el ball de bot.

Els de José Manuel Ruiz no obliden la llengua i aposten per «cuidar de forma especial les nostres arrels mallorquines, xerrar i gaudir de les nostres pròpies paraules i expressions».

El PP destaca que el 62,4% dels calvianers han nascut fora de les Illes i insisteixen en la importància de donar a conèixer dels «contacontes, gloses, tallers de rondalles mallorquines, tallers de cuina mallorquina».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.