Setmanari d'informació local - 138 anys

La mar i la seva representació, protagonistes del Còmicnostrum del 2016

5452
La mar i la seva representació, protagonistes del Còmicnostrum del 2016. | Còmicnostrum

Sus al Còmicnostrum de 2016. Aquesta setmana s’ha presentat el cartell i els actes de la mostra que enguany es centren en el mar i la seva representació.

Segons els organitzadors, aquesta nova edició «és la consagració del festival com a acció cultural que dóna suport a l'oferta cultural, social i turística de la ciutat». En aquesta edició la mostra compta amb el suport de la Fundació Turisme Palma 365.

Durant la presentació  Bartomeu Seguí, president del Clúster del Còmic i Nous Mèdia, ha manifestat la voluntat de «continuar treballant per fer un festival de petit format i gran qualitat amb interès pels professionals nacionals i internacionals, conscient que la força del Còmicnostrum és la seva originalitat». El festival, ha recordat, es pot dur a terme gràcies a la col·laboració de diverses institucions públiques i la creativitat, col·laboració i dedicació dels professionals que formen part del Clúster.

En aquesta línia ha intervingut Jaume Garau, director general de cultura de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, que en representació de l'Institut d'Estudis Baleàrics ha destacat que el Còmicnostrum ja «és la cita mediterrània per excel·lència d'aquest gènere que mescla magistralment literatura i arts visuals». També ha fet referència a la transferència generacional i a les sinergies entre emergents i veterans com mostren les accions del Clúster del Còmic i Nous Mèdia de les Illes Balears.

Xesc Miralles, director general de cultura del Consell de Mallorca, ha manifestat que des del Consell de Mallorca es recolza al Cómicnostrum mitjançant conselleria de cultura, medi ambient i hisenda per difondre el còmic i perquè es fa visible el relleu generacional donant un missatge de futur, ja que «donar oportunitats als joves està dins la política cultural que vol treballar el Consell».

Exemple de modernitat 

Per part seva, José Hila, batle de Palma, ha manifestat la voluntat de tornar a fer de Palma un «exemple de modernitat i cultura», del qual el còmic ha de ser un tractor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.