Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi vol saber si es crearan nous imposts en el 2017

5448
El Pi exigirà al Govern saber si, durant 2017, es crearan nous imposts. | Arxiu

El Pi exigirà al Govern saber si, durant 2017, es crearan nous imposts. El partit liderat per Jaume Font, creu que l’Executiu pensa resoldre «el nou front obert sobre el repartiment dels doblers del pressupost per conselleries amb la creació de nous imposts, tal i com exigeixen Més i Podem; durant el ple en que es debatrà el sostre de dèficit».

El Pi ha explicat que segons les dades fetes públiques per la conselleria el Govern compte amb 320 milions més per poder gastar que l’any passat i que els presumiblement els pressuposts contaran amb una partida rècord d’uns 4700 milions d’euros. Així, el partit demanarà en el proper ple «si té intenció de crear nous imposts o d’incrementar el de l’Impost Turístic quan ni tan sols fa un any de la seva posada en marxa de manera que se’n pugui fer un balanç».

Noves taxes

Jaume Font incidirà en el nou front que s’obri en el Govern on, «els socis discuteixen per demanar més doblers per les conselleries que lideren els seus respectius partits, i Podemos dóna suport al reclam de més per crear nous imposts».

El Pi, en aquest sentit, recordarà a la presidenta del Govern, Francina Armengol que «durant el 2016 ja s’ha fet un increment generalitzat del 20% de les taxes i que qualsevol mesura fiscal acaba repercutint a la butxaca del consumidor que, el que necessita, precisament, és una rebaixa impositiva».

Per la seva banda, el diputat Josep Melià, demanarà si ja s’ha pensat com es reduirà el termini de pagament a proveïdors que el passat mes de juny s’estimava en 71,6 dies de mitjana incomplint el període legal establert en 30 dies i «que li ha valgut a la consellera d’Hisenda, un requeriment del Ministeri d’Hisenda». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.