Setmanari d'informació local - 138 anys

Clam a Palma contra el CETA i el TTIP

5456
Els manifestants durant la cadena humana al voltant de Delegació del Govern. | Plataforma No al TTIP

Més de 250 persones s'han concentrat aquest dissabte davant la Delegació del Govern de Balears per protestar contra el Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç entre la UE i EUA (TTIP), entre UE i Canadà (CETA) i el TiSA (Acord de comerç de serveis entre 23 països).

La mobilització, convocada per Plataforma No al TTIP Mallorca, ha començat a les 18.00 hores amb una batucada que ha atret l'atenció dels transeünts i a continuació s'ha llegit el manifest de rebuig a aquests tractats.

En el manifest, la plataforma ha criticat la «falta de transparència i de procediments democràtics» i ha mostrat la seva preocupació per la «desprotecció» dels territoris insulars.

Així mateix, els manifestants han fet enfásis en què està prevista l'aprovació del CETA «sense haver passat abans per l'aprovació als parlaments estatals», «tot això gràcies al suport d'alguns estats membre, entre ells l'espanyol», un gest que la plataforma ha criticat severament: «Un govern en funcions no pot aprovar un tractat d'aquesta envergadura», ha protestat.

Per tot això, la Plataforma No al TTIP Mallorca ha demanat rebutjar qualsevol aplicació provisional del CETA mentre es duguin a terme els procediments estatals de ratificació, i ha instat al Govern espanyol a rebutjar aquesta ratificació.

Així mateix, ha reclamat «que es faci pública tota la informació d'aquests tractats, tant sobre les matèries i continguts, com sobre l'evolució de les negociacions» i que s'obri un debat en la UE i els parlaments estatals i autonòmics.

Rebuig des de Balears
Finalment, la plataforma ha instat al Govern balear a «complir amb la PNL aprovada al febrer i ampliada aquest mes d'octubre, per la qual el Parlament s'ha declarat contrari al TTIP, CETA i TISA i es compromet a crear una comissió d'estudi sobre l'impacte que podrien tenir aquests tractats a les nostres Illes».

Després de la lectura del manifest, els participants han format una cadena humana al voltant de l'edifici de la Delegació. A la concentració hi han acudit representants de Podem, MÉS, Esquerra Unida, UGT, CCOO, CGT o Amics de la Terra, entre altres entitats. Paral·lelament, s'ha convocat una altra concentració a les 19.00 hores a Maó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.