Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia la «gravíssima» situació que viu el Parc Natural de s’Albufera

L’entitat ecologista assegura que l’espai protegit «es troba immers en un greu procés de degradació ambiental que requereix aplicar mesures importants de forma urgent»

5438
El GOB ha denunciat la «gravíssima» situació que, segons els darrers informes tècnics, pateix el parc natural de s’Albufera. | UH-Arxiu

El GOB ha denunciat la «gravíssima» situació que, segons els darrers informes tècnics, pateix el Parc Natural de s’Albufera. L’entitat ecologista ha reclamat, en aquest sentit, «mesures urgents» per protegir l’entorn natural.  

Segons ha explicat l’entitat ecologista, el passat dijous es va celebrar una reunió extraordinària de la junta rectora del parc per tal d’abordar la problemàtica de la qualitat de l’aigua d’aquest espai protegit.

L’entitat ha explicat que, el director del Parc Natural, Maties Rebassa, presentà un informe que evidencia la «gravíssima pèrdua de qualitat ambiental de s’Albufera a causa de l’empitjorament en les condicions de l’aigua». Així, «estan minvant les comunitats de plantes submergides i aquelles que requereixen aigua de més bona qualitat, i com a conseqüència s’estan desplomant les poblacions d’algunes aus aquàtiques, especialment d’aquelles com la fotja, el cap blau i les ànneres bussejadores que són bioindicadores d’aigües dolces i netes». 

Per al GOB, tal i com ja ha denunciat en repetides ocasions, la situació del Parc Natural de s’Albufera de Mallorca «és extremadament greu», i observen «un empitjorament de les condicions mai vist des de la creació del Parc  atural fa 28 anys». «S’Albufera és un espai natural emblemàtic i d’una importància biològica de primer ordre, que motivà la seva consideració com a zona humida d’importància internacional i la seva incorporació a la xarxa emparada pel Conveni de Ramsar», ha assegurat l’entitat.

Situació «gravissíma»

Segons l’entitat ecologista, la situació «gravíssima» que pateix és conseqüència de «la irresponsable manca d’intervenció per part de l’administració balear al llarg dels anys, i serà molt complicat revertir-la sense un vertader i urgent compromís polític».

Des del GOB han reclamat la implicació directa del Conseller de Medi Ambient, que hauria de procurar «l’impuls i la coordinació de les diferents direccions generals de la seva conselleria que tenen responsabilitats en aquest tema, i així mateix hauria de coordinar les relacions amb els diferents ajuntaments implicats». «Els problemes estan ben identificats, i el temps corre en contra de la salut de s'Albufera. Abordar la situació és qüestió de voluntat política», ha conclòs el GOB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.