Setmanari d'informació local - 138 anys

La població de mosquit tigre «no es podrà erradicar d'Eivissa»

5300
La població de mosquit tigre «no es podrà eradicar d'Eivissa». | UH-Arxiu

El biòleg i tècnic de Medi ambient del Consell d'Eivissa, Jaume Estarellas, ha confirmat, que el mosquit tigre «no es podrá  erradicar d'Eivissa».

Segons ha reconegut, «és impossible, perquè no s'ha erradicat d'on ha vingut». A Eivissa, tal com ha explicat el biòleg, aquest insecte va arribar a través de dos punts: el port i el polígon industrial de Montecristo, on s'acumulen mercaderies..

Recentment, el Consell ha fet diverses xerrades informatives sobre el mosquit tigre «ja que és un problema d'àmbit urbà, que ens ha vingut del sud-est asiàtic i cria en petits recipients que queden a l'aire lliure, fins i tot en finques i cases».

Mesures d’autoprotecció

Segons el tècnic, «la reducció del problema es basa en mesures d'autoprotecció, és a dir, que cada veí revisi les seves cases i aplicació mesurades fàcils, com evitar que s'acumuli aigua». «A l'estiu tot estava molt sec, no havia plogut i hi havia mosquits tigre perquè es regava o teníem plantes en tests. Cal evitar aquestes acumulacions per reduir la seva presència», ha reiterat.

Des d'agost, segons ha dit Estarellas, duen a terme des del Consell una campanya «que no serveix per reduir la població, però sí per veure on està la major concentració d'aquests insectes». «Si alguna finca necessita ajuda o en zones públiques, nosaltres realitzem un assessorament per tractar les aigües acumulades», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.