Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO demana un acord contra el fracàs escolar

Els resultats de l'Índex de desenvolupament juvenil presentats ahir, deixen Les Illes a la coa d'Europa i Espanya

5254

CCOO ha demanat avui dematí un acord educatiu i social contra el fracàs i l'abandó prematur dels estudis tot considerant que aquest ha de ser "real" i capaç de canviar la "precària" realitat educativa i d'inserció laboral de les Illes.

Després que l'índex de desenvolupament juvenil comparat de 2016 elaborat per primera vegada pel centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut, en el marc del ProyectoScorpio, revelés que Balears és l'última comunitat autònoma quant a emancipació i inserció laboral juvenil, el sindicat ha considerat que a les Illes s'ha de potenciar la formació professional als mateixos nivells que altres territoris de l'estat.

"Hem de potenciar els estudis de formació professional a tots els nivells, començant per la desestigmatizació social que suposa per al jove cursar estudis de FP i més amb la LOMCE, la llei que dirigeix a tots aquells joves que no tenen clar el tema dels estudis o que no superen les revàlides cap a la FP com si fos un calaix desastre, i continuant per aconseguir que els empresaris contractin personal qualificat i abandonin les pràctiques de la precarietat", apunten.

A més, CCOO defensa que aquest acord contingui les línies bàsiques, i que, des de l'administració, estableixin nous itineraris formatius amb l'objectiu de procurar l'enfortiment i la sostenibilitat del teixit productiu de Balears.

En aquesta línia, el sindicat ha destacat la seva aposta per les noves tecnologies, les energies renovables, el medi ambient, el sector nàutic, així com per reforçar i qualificar les activitats pròpies de la principal font d'ingressos que és el turisme per "fer-ho sostenible".

Finalment, CCOO ha recordat que al maig van presentar a tots els grups del Parlament el que consideren que han de ser les línies bàsiques de l'acord, "i tots, absolutament tots, hi estaven d'acord".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.