Setmanari d'informació local - 138 anys

Els residus de FAN-Mallorca «destrueixen el torrent de Son Olivaret»

5034
El punt de l’abocament es situa a 1 km de s’Aranjassa i està annex a la urbanització de Son Oliver, segons el grup Terraferida. | Terraferida

L'associació Terraferida ha presentat davant la Conselleria de Medi Ambient i davant l’Ajuntament de Palma una denúncia per la «destrucció gairebé total de 7 hectàrees de l'Àrea Natural d’Especial Interès del Barranc de Son Gual-Xorrigo», protegida per la Llei d’Espais Naturals des de l'any 1991.

Pinar, ullastrar o torrent de Son Olivaret afectats

El lloc afectat es coneix com a Son Olivaret (Palma) i fins ara era una zona «amb valors ecològics i paisatgístics notables». Segons el grup ecologista, l’abocament s’ha fet sobre una zona de mosaic natural de pinar, ullastrar i garriga amb espais oberts, inclòs el Torrent de Son Olivaret, «que ha quedat greument afectat». 

Sospita sobre els residus de FAN-Mallorca

Veïns de la zona han assegurat a Terraferida que «gran part dels milers de tones abocades dins l’espai protegit provenen de l’excavació i construcció del recentment inaugurat FAN-Mallorca». Segons un comunicat «els enderrocs generats durant la construcció del macro centre comercial havien d’anar a la pedrera amb projecte de restauració de Son Delabau (Llucmajor)». En aquest sentit, el grup conclou que «aquesta pedrera acollí una ínfima part dels residus, mentre que la part més important s'ha abocat dins l’Espai protegit de Son Olivaret».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.