Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort vol convertir el pla de Sant Jordi en el parc agrari de la ciutat

5012
Presentació de les II Jornades d'Estratègia de Paisatge.

El tinent de batle, Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha presentat aquest dimarts les II Jornades d'Estratègia de Paisatge que se celebraran des d'aquest dijous fins aquest diumenge i que se centraran en la creació del Parc Agrari Palma en el Pla de Sant Jordi.

Aquests dies se celebraran tres taules rodones sobre les exploracions paisatgístiques del Pla de Sant Jordi, la geografia dels parcs agraris (amb un diagnòstic del Parc Agrari de Palma) i els recursos hídrics del futur parc agrari. Les jornades tancaran el diumenge amb una ruta amb bicicleta que visitarà el camp del Pla de Sant Jordi i l'Horta de Baix.

«L'objectiu és convertir el Pla de Sant Jordi en el parc agrari de la ciutat»

Noguera ha explicat que l'objectiu d'aquestes jornades és «aprofundir» en com ha de ser aquest parc i que «després», una vegada plasmades les conclusions de les jornades en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), «aquesta zona es converteixi al parc agrari de la ciutat».

«Les jornades aprofundiran en
la vessant agrícola, en l'espai de producció de productes de proximitat en el qual ha de convertir-se, en la bona gestió de l'aigua i en la transformació que pot suposar de l'entorn», ha assenyalat el regidor.

Així, ha remarcat que el Parc Agrari de Palma «pot revertir de forma positiva en el conjunt del Pla de Sant Jordi, ja que és una oportunitat patrimonial, etnològica i arqueològica».

Per la seva banda, el director general d'Urbanisme, Biel 
Horrach, ha defensat que el Pla de Sant Jordi «és un dels espais amb major potencial per al seu desenvolupament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.