Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB «L'impost turístic no ha de servir per suplir el dèficit de finançament»

El GOB ha alertat que les inversions de l’impost del turisme no han de servir per infraestructures que permetin mantenir la sobreexplotació turística. «L’increment de capacitat de les infraestructures no hauria de ser un objectiu.» afirmen.

Per altra banda, consideren «un error que l’impost es plantegi com una entrada de doblers per suplir el dèficit de finançament o pressupost del Govern en les àrees de gestió corresponents».

Aquest dijous es presenta a la comissió executiva de l’impost de turisme sostenible la proposta de Pla Anual d’Inversions. Segons va informar la presidenta, Francina Armengol, es preveu que prioritàriament es destinin els fons d’aquesta temporada «a projectes que garanteixen el proveïment d’aigua de qualitat a la població, i que permetin una recuperació progressiva dels aqüífers».

Així, des del GOB alerten que aquest impost «hauria de servir per rebaixar el vector de pressió socio-ambiental derivat de l’allau de turistes, és a dir, rebaixar el nombre de turistes (d’hivern o estiu, consumeixen també recursos), places d’allotjament i capacitat de les infraestructures, que acabi amb el finançament de noves infraestructures per poder mantenir el ritme de degradació dels recursos naturals, en aquest cas els recursos hídrics derivat de la sobreexplotació turística».

Des del GOB insisteixen que l’impost «no hauria d’acabar servint a la caixa comuna per suplir dèficits de pressupostos». Creuen que el Govern hauria de plantejar els seus pressupostos al marge de l’impost.  

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.