Setmanari d'informació local - 138 anys

Alerta per sequera al 40% dels municipis de Mallorca

El conseller d'Agricultura, Medi ambient i Pesca, Vicenç Vidal, ha anunciat aquest dijous que la unitat de Palma -formada per Alaró, Andratx, Binissalem, Calvià, Consell, Lloseta, Llubí, Marratxí, Muro, Palma, Sencelles i Sineu- ha entrat en alerta per sequera, segons l'índex de sequera hidrològica d'agost.

En roda de premsa, Vidal ha explicat que, respecte al juliol, Menorca passa a situació de prealerta; el Pla de Mallorca, que compta amb un total de 10 municipis, continua en alerta, i que s'incorporen les unitats de Palma i Nord (que està formada per un total de cinc municipis).

«De 67 municipis, 27 estan en situació d'alerta, una xifra que representa el 40% dels municipis»

Vidal ha remarcat que la «situació dels aqüífers ha empitjorat per la falta de pluja i per la temporada turística» i que els recursos hídrics estan al 41% (49% a Menorca; 41% a Mallorca; 32% a Eivissa i 41% a Formentera). A més, Vidal ha afegit que les reserves han baixat «un 3% respecte a juliol».

Pla estratègic per fer front a la sequera

Per altra banda, la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau ha detallat el Pla estratègic per fer front a la sequera hídrica que inclou la revisió del Pla Hidrològic; l'augment de la disponibilitat de recursos no convencionals; la gestió de recursos convencionals o la gestió de la demanda, entre altres actuacions.

En aquest sentit, Garau ha especificat que «s'han de dur a terme mesures amb resultat immediat», com les campanyes de conscienciació general i per sectors; a mitjà termini (d'un a tres anys), com les obres de connectivitat o el treball amb depuradores, i a llarg termini, com l'estudi de noves infraestructures.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.