Setmanari Sóller

135
anys

Jaume Mateu (OCB): «Demanam als polítics que no donin l'esquena a la sobirania»

Els representants de l'Obra Cultural Balear; l'Assemblea Sobiranista de Mallorca i Grup Blanquerna han anunciat aquest dilluns l'acte de «solidaritat» que se celebrarà el pròxim divendres a la Plaça Major de Palma per donar «suport a la República Catalana». El president de l'ASM, Cristòfol Soler, ha manifestat «l'objectiu democràtic del procés» i ha emfatitzat en què el «dret a decidir és un dret cabdal i fonamental», deteriorat a l'Estat Espanyol per una «sacralització de la Constitució».

En aquest sentit, Soler ha recordat que «el reconeixement d'aquest dret és internacional» i ha fet una crida a totes aquelles persones que «comparteixen aquest sentiment» i «se solidaritzen amb un acte per a la llibertat després de més de 300 anys». La diada de l'Onze de Setembre de Catalunya comptarà també amb la «presència dels illencs, que coincidirem amb els valencians i els participats de Catalunya Nord» en el mateix tram.

D'altra banda, el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, ha volgut emfatitzar en la necessitat d'assistència dels partits polítics i entitats que «aposten per l'autodeterminació» i els ha recordat que la manifestació pública per aquest dret «només pot ser positiva», perquè la sobirania és «il·lusió i projecte». En aquesta línia, Mateu ha demanat als partits que «nomdonin l'esquena» al procés i «acudeixin aquest divendres» a una trobada «pacífica i escrupolosament democràtica».

El president del Grup Blanquerna, Tomeu<Martí, ha concretat que «una trentena de nous estats s'han format només en un quart de segle», fet que evidencia que «el procés d'autodeterminació pot ser molt ràpid». D'aquesta manera, Martí ha insistit en el fet que «la situació actual d'Espanya és favorable per al procés» i ha considerat relle ant l'anunci d'una «República dels Menorquins» proposada pel Partit Socialista de Menorca; IV-Equo i Esquerra Republicana divendres passat. «És positiu que cada territori segueixi el propi camí, per després coincidir en una Federació o confereració.», ha conclòs Martí.


Pel dret a decidir democràticament: Acte de suport a la República Catalana 2016 se celebrarà divendres dia 9 de setembre a les 20h a la Plaça Major de Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris