Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern vol un canvi de model energètic en el polígon de Son Castelló

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha obert un procés de selecció d'empresa perquè redacti un estudi per a conèixer el potencial de generació d'energia elèctrica mitjançant tecnologia fotovoltaica en el polígon de Son Castelló de Palma.

Segons ha informat la Conselleria volen estudiar les diferents mesures per a realitzar un canvi de model energètic i fomentar la implantació de les energies renovables en les cobertes dels edificis «en un dels polígons més representatius i amb més tradició de Balears».

L'objectiu és que aquesta recerca pugui «servir com a exemple i experiència» per a altres polígons o instal·lacions similars.

Irradiació dels edificis


Els treballs sol·licitats en aquest procés de licitació inclouen una anàlisi de la irradiància en les cobertes dels edificis, mitjançant la tecnologia Lidar (anàlisi de la tipologia de cobertes i resistència estructural per a poder posar una instal·lació fotovoltaica); una anàlisi energètica i econòmic de la instal·lació fotovoltaica de cadascun dels edificis; i visites de camp per a conèixer de primera mà l'estat real de les naus.

Els mapes amb la informació que resulten d'aquest estudi s'incorporaran a la base de dades que actualment gestiona l'empresa pública Sitibsa, també depenent de la Conselleria. Les empreses interessades a presentar-se a aquest concurs podran lliurar les seues propostes fins al 16 de setembre. L'adjudicatari disposarà de quatre mesos per a l'elaboració d'aquesta tasca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.