Setmanari d'informació local - 138 anys

Els efectius de l'Ibanat continuen treballant per extingir els dos focs declarats a sa Canova d'Artà

Estabilitzats. Els dos incendis que han tengut lloc a la zona de sa Canova d'Artà aquesta setmana es troben, a hores d'ara, controlats i en situació estable. En aquests moments la feina de les brigades que actuen amb dues tanquetes, consisteix a repassar el perímetre exacte de la zona afectada així com vigilar alguns punts calents per tal de què no revifin les cendres, segons fonts consultades per dBalears

Les 23,4 hectàrees afecatdes sota investigació
El segon foc més gran de l'any a la zona, que ha afectat un total de 23,4 hectàrees de pinar, segons l'Ibanat, es troba en aquests moments sota investigació per part dels agents de Causes del Seprona per esbrinar si l'incendi ha estat provocat o es tracta d'una continuació del primer.

Sa Canova declarada com ANEI
Però la causa, «és com a mínim sospitosa», segons han assegurat tècnics de la brigada, ja que es tracta d'una zona que ha estat sota el punt de mira d'alguns partits polítics i algunes empreses de construcció, que han tengut una forta intencionalitat d'urbanitzar la zona de sa Canova d'Artà, que està doblement protegida. La platja i la zona dunar de sCanova està declarada com ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès) i protegida per la Llei d'Espais Naturals. Per tant, tot i extingit el foc, es tracta d'una zona molt difícilment urbanitzable.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.