Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears també han congelat les taxes universitàries

Gairebé totes les comunitats autònomes, entre les quals les Balears, han congelat les taxes dels estudis universitaris el curs 2016-2017, excepte la Comunitat de Madrid, que ha anunciat aquesta setmana la reducció dels preus de la primera matrícula un 5% per als graus i un 10% per als màsters.


Després de diversos anys de congelació i fins i tot de pujada dels preus de matrícula a les universitats públiques espanyoles, el proper curs serà el primer en què en algunes autonomies les famílies hagin de posar menys de la seva butxaca per pagar estudis universitaris, sobretot màsters.

Les diferències continuaran essent destacables entre comunitats, ja que seguirà costant el triple estudiar un grau a Catalunya que a Andalusia o Galícia, després que totes aquestes hagin decidit congelar els preus.


«Baixar les taxes és un bon motiu sempre que existeixi una compensació a les universitats per part de les comunitats autònomes», ha afirmat el president de CRUE-Universitats Espanyoles, qui ha estat entrevistat per Europa Press, i ha afegit que les autonomies que han permès que les seves universitats pugin els preus «és perquè no han volgut invertir a la Universitat». Assegura que, la comunitat que inverteix poc en educació universitària, «obliga al ciutadà al fet que pagui més de la seva butxaca».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.