Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus a la recollida integral de plàstics agrícoles

Un total de 13 explotacions agràries ja s'han inscrit en el servei de recollida de plàstics agrícoles que ha engegat la Direcció general d'Agricultura i Ramaderia del Govern.

Aquest servei està dirigit a les petites explotacions agràries que no disposen de sistema de recollida i transport d'aquests residus cap a la planta incineradora de Tirme.

Inicialment el nombre d'explotacions agràries que s'han acollit a aquesta recollida i transport és de 13, amb un volum total previst de recollida de 230 m3 de plàstic agrícola.

Fins ara una part dels petits agricultors eliminaven els residus de plàstics agrícoles mitjançant incineració incontrolada o ho abandonaven dins de la seua pròpia explotació. 

Residus


No obstant, i d'acord amb la normativa comunitària i estatal en vigor en matèria agrícola i mediambiental, és necessari donar una gestió òptima a aquest tipus de residus, ja que no és possible la seva eliminació dins de les pròpies explotacions agràries.

Amb aquest servei s'ha donat la possibilitat a les petites explotacions d'eliminar els residus de plàstics agrícoles mitjançant la seva incineració en la planta de Son Reus per a generar energia elèctrica (valorització energètica), ja que es tracta d'un residu amb un alt poder calorífic (fins a 46.000 kJ/kg en el cas del poliestirè) i un baix nivell de contaminació amb materials com a terra i restes vegetals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.