Setmanari d'informació local - 138 anys

Amics de la Terra demana limitar urgentment el nombre de creuers que visiten Palma

Amics de la Terra ha considerat aquest dimarts que «cal analitzar de manera urgent l'impacte dels creuers que visiten Palma i limitar-ne el nombre».

Segons recorda l'associació en un comunicat, Amics de la Terra ja va sol·licitar adoptar mesures a l'Autoritat Portuària de Balears (APB). Segons remarquen, «Mallorca comença a tenir greus problemes de proveïment d'aigua, Balears és una de les comunitats amb més consum d'aigua per habitant i el turisme va creixent sense cap mesura de control».

Així, veuen necessari establir un límit en el nombre de grans vaixells que visiten les Illes simultàniament, «que col·lapsen el centre de Palma, que són molt contaminants durant el viatge i durant la seva estada i generen una enorme quantitat de residus sòlids i líquids que deixen aquí», destaquen entre altres aspectes.

A més de controlar les emissions i el soroll que proposa l'estudi de la UIB i de la APB, Amics de la Terra insta les administracions a fer un estudi de capacitat de càrrega de Mallorca i a limitar el nombre de vaixells que poden coincidir el mateix dia.

En el mateix sentit, l'Associació també creu necessari que la població de Palma opini sobre la idoneïtat d'aquest turisme afegit al turisme convencional, «que comença a sentir-se atabalat» quan visita Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.