Setmanari d'informació local - 138 anys

Arca considera que s’obri «un futur d'esperança pel Molinar»

4858
Arca considera que s’obri «un futur d'esperança pel Molinar». | Arca

ARCA ha volgut manifestar aquesta setmana la seva satisfació per l'anunci de l'Autoritat Portuària de Balears que garanteix la conservació de les dimensions del petit port del Molinar i asumeix la rehabilitació de les instal·lacions.

ARCA ha volgut reconéixer «l'encert en la decisió de l'Autoritat Portuària de Balears i del consens cercat amb l'Ajuntament de Palma».

«Aixó és un fruït de la feina de les entitats socials i veïnals, en defensa del Patrimoni i del Mediambient, que hem sabut treballar conjuntament durant gairebé tres anys de reivindicació integrades dins la campanya "Al Molinar, Port Petit"», ha indicat l’entitat.

La decisió pressa per l'Autoritat Portuària de Balears garanteix a judici d'ARCA dues qüestions fonamentals:

  1. Preservació del paisatgeNo urbanitzar a la mar. El paisatge és un bé patrimonial  de primera magnitud. Al Molinar, a més és el contacte directe de la gent de Palma amb la mar.
  2. Preservació de les embarcacions petites i el tipus de usuari del port. Tal i com ja hem dit tantes vegades, evitar l'ampliació era la única manera de que els usuaris del port continuïn essent gent de petites embarcacions i per tant de potencial econòmic modest. L'ampliació hagués desplaçat aquests usuaris més humils a més de destruir l'encant i el paisatge.

ARCA, a més, espera que els criteris de rehabilitació «siguin prou respectuosos i junt amb la resta de les entitats de “Al Molinar Port Petit”, ens agradaria continuar treballant perquè el resultat de la rehabilitació sigui òptim».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.