Setmanari d'informació local - 138 anys

El Bisbat, «preocupat» per la situació dels professors de religió a Balears

4854
El Bisbat, «preocupat» per la situació dels professors de religió. | Arxiu

El Bisbat de Mallorca s'ha mostrat aquest dissabte «preocupat» per la situació dels professors de religió a Balears i per l'impuls a «una política de no valoració de l'ensenyament religiós a l'escola».

Així s'ha expressat el Bisbat en un comunicat en el qual assenyala com a «clar exemple d'això» la reducció d'hores de l'assignatura de Religió en ESO.

Segons la institució, «també s'ha intentat eliminar-la de Batxiller pesar de les corresponents sentències del Tribunal de Justícia de Balears que la protegien i on es manifestava l'obligatorietat d'oferir religió en totes les etapes educatives des d'Infantil 2º de Batxiller».

El Bisbat ha denunciat que aquesta sentència «no s'està acatant actualment», ja que «no s'assegura l'obligatorietat d'oferir Religió en 2º de Batxiller i en Infantil». Ara, s'ha proposat reduir l'assignatura a una hora lectiva per a nivell Primària, «decisió que deixaria al carrer a 32 mestres d'Infantil i Primària i cinc professors de Secundària i Batxillerat».

Per al Bisbat, això suposa «una retallada molt forta» que al mateix temps «no valora tota l'aportació professional que han portat avanci els professors en el conjunt de cada escola o institut».

ERO

En aquest sentit, la institució ha mantingut que actualment es planteja «un ERO a tot el col·lectiu, argumentant la poca demanda que rep l'assignatura». «Però és notori que de vegades resulta molt difícil als pares matricular als seus fills en l'ensenyament religiós, a causa de les dificultats que presenta la mateixa administració educativa», ha afegit

Així, la Diòcesi ha manifestat la seva preocupació per la situació dels professors d'ensenyament religiós escolar, que «cerca la normalitat d'una assignatura emparada pels Drets Humans, els Drets Socials Europeus i la Constitució Espanyola». D'altra banda, l'assignatura «és important perquè el dret de llibertat religiosa pugui fer-se realitat també en l'àmbit escolar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.