Setmanari Sóller

134
anys

Cinema a la fresca i en català a 14 municipis mallorquins

4842

Des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell s’ha reforçat l’oferta d’aquest tipus de cinema amb un cicle de sis pel·lícules en llengua catalana.

29-07-2016@ConselldeMallorca

Aquest divendres 29 de juliol, i fins al pròxim 10 de setembre, 14 municipis de Mallorca gaudiran de diverses projeccions de films en català i a la fresca. Des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell s’ha reforçat l’oferta d’aquest tipus de cinema amb un cicle de sis pel·lícules en llengua catalana. Aquesta iniciativa, que quedarà inscrita dins de les activitats que fomenten la llengua catalana del Departament de Cultura del Consell, disposarà d’un pressupost de 18.000€.

Els municipis han pogut escollir entre sis títols: Hotel Transilvania 2, Del revés, Pride, Extraordinari viatge de T. S. Spivet, Dos dies, una nit i Mr Holmes.

El director insular de Cultura, Rafel M. Creus, ha dit que «l’objectiu és oferir cinema de qualitat en llengua catalana a diferents municipis, catorze en total, alguns dels quals per la seva situació atrauen gran volum de gent durant els mesos d’estiu, sense oblidar però els pobles d’interior».

Segons el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles: «des del Departament tenim interès a impulsar una activitat d’oci com aquesta, entorn d’un objectiu major, com és la divulgació del cinema en català als nostres pobles». A més, ha afegit que «el cinema pot ajudar a complementar l’oferta d’oci però també servirà per mostrar al públic infantil i juvenil que les projeccions en català no són una qüestió residual o elitista, sinó que es tracta d’una llengua viva i dinàmica».

Altres localitats mallorquines que podran participar en aquesta iniciativa, però que encara estan pendents de concretar data són: Valldemossa, Inca, Alcúdia, Manacor, Felanitx i Vilafranca.

Les projeccions programades a hores d’ara són:

-29/07  Hotel Transilvania 2 (Urbanització Sa Torre, Llucmajor)

-04/08  Hotel Transilvania 2 (Sóller)

-08/08  Del revés (Ses Salines)

-13/08  Extraordinari viatge de T. S. Spivet (Cala Rajada, Capdepera)

-25/08  Extraordinari viatge de T. S. Spivet (Sa Pobla)

-01/09  Del revés  (Santa Ponça, Calvià)

-05/09  Hotel Transilvania 2(Banyalbufar)

-08/09  Pride (Pollença)

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris