Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Acord Marc desperta elogis i crítiques després d’un curs

4816
La Conselleria ha explicat «el que ja s’ha fet amb l’Acord marc» i els temes que estan «en procés de compliment». | @UOB

Aquest dimecres 27 de juliol s’ha celebrat una mesa sectorial d’ensenyament per tal de valorar el compliment i el seguiment de l’acord marc. Aquestes són les reaccions d’alguns sindicats balears:

FE-CCOO:

La FE-CCOO valora «positivament» el compliment de l’acord marc. Tot i aquesta valoració el sindicat insisteix que «sense relaxar-se», ja que «calen negociar millores» tot i viure una «recuperació dels drets laborals». Per exemple, el sindicat recorda que encara recuperar «la despenalització de les baixes per malalties».

En comunicat, el FE-CCOO explica que s’ha sol·licitat a la Consellaria «una proposta de descàrrega lectiva per als majors de 55 anys». Per aquest motiu, segons el mateix sindicat, el conseller Martí March els ha anunciat que es durà una proposta «per negociar i donar compliment a l’acord aquest mateix setembre».

STEI:

L’STEI ha estat un altre dels sindicats que s’ha assegut a la mesa sectorial. Aquest ha «reclamat l’avançament de les mesures pendents de l’Acord marc d’educació» Per aquest motiu:

  • «Ha demanat que la Mesa d’Empleats Públics faculti la Mesa Sectorial d’Educació per negociar tot allò referent al cobrament de les incapacitats temporals i que, en tot cas, qualsevol proposta de la Mesa General sigui ratificada en l’àmbit de la Mesa Sectorial i tengui efectes econòmics a partir del mes de setembre de 2016».
  • «Ha denunciat que la Direcció General de Planificació i Centres ha prosseguit en la seva política de fets consumats (la circular de les ràtios a 4 anys, la no negociació dels horaris LOMCE, la publicació de les instruccions dels horaris del professorat, o la reducció sense cap tipus de negociació de l’horari dels majors de 55 anys)».
  • «Ha exigit a la Conselleria una proposta de negociació per als majors de 55 anys i la possibilitat, per a aquest curs escolar, que es pugui arribar a la reducció de les tres hores lectives; així com informació sobre els Plans de millora per a tots els centres, i quines mesures concretes s’han pres a minimitzar els efectes de la LOMCE sobres les àrees artístiques i altes matèries del currículum escolar».
  • «Ha reclamat l’anticipació del cobrament dels complements de tutoria i de cap de departament, al manco, en el mes de setembre de 2017; així com la millora progressiva del cobrament dels mesos d’estiu per al col·lectiu d’interins que en aquests moments n’està exclòs».

ANPE (Sindicat independent Illes Balears):

Aquest sindicat ha recordat que ja fa 10 mesos des que ANPE va signar «l’Acord marc per a la recuperació dels drets sociolaborals del sector de l’ensenyament públic». Per aquest motiu el sindicat s’ha assegut a la mesa sectorial d’aquest dimecres per tal de «fer un seguiment dels punts de l’acord que s’han complert i dels que estan en procés».

UOB Ensenyament:

La Unió Obrera Balears (Consell Sectorial d’Ensenyament) valora aquest Acord de manera «força negativa». El sindicat recorda que aquest va ser rebutjat pel 69,5% dels docents en el seu moment. En aquesta mesa sectorial UOB Ensenyament ha recordat diversos temes relacionats amb l’acord, com per exemple:

  • «La Conselleria només escolta els docents quan hi ha una vaga convocada»
  • «El percentatge d’Educació sobre el pressupost autonòmic de 2016 és el 19,27%, pràcticament igual que el 19,22% de 2015».
  • «Les matèries artístiques no s’han ‘recuperat’, com va dir el conseller».
  • Mostraren l’oposició a «l’aprovació del decret de llengües estrangeres abans d’haver-se establert el model lingüístic»

Des de la Conselleria:

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha anunciat que durà a terme una proposta per negociar i acomplir amb l'acord marc per a la recuperació dels drets sociolaborals del sector de l'ensenyament públic el pròxim mes de setembre, segons ha posat de manifest CCOO. A més, la Conselleria ha explicat la intenció «de recuperació progressiva dels drets perduts els darrers quatre anys» i el «diàleg constant amb el sector i comunicativa educativa».

Pel que fa els temes tractats a la mesa, la Conselleria ha explicat «el que ja s’ha fet amb l’Acord marc» i els temes que estan «en procés de compliment».

 

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.