Setmanari d'informació local - 138 anys

Dues prospeccions petrolieres segueixen amenaçant les Balears

Aquest dilluns s’ha arxivat l’expedient del projecte de prospeccions petrolieres «Campanya sísmica en àrees lliures del Golf de Lleó entre les costes de Catalunya i Balears». Aquest projecte, promogut per l’empresa Services Petroliers Schlumberger, encara té dos projectes actius que afecten les Illes Balears.

Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha considerat com a «èxit» aquest arxivament. També ha recordat els dos projectes on hi ha implicades les Illes Balears (un de prospeccions d’hidrocarburs i l’altre a la recerca amb canons d’aire comprimit).

El camí de la Campanya

Aquest projecte va començar l’any 2011 impulsat per l’empresa Seabird Exploration. Després de desistir, va agafar el relleu Schlumberger. Aquesta, tramitant el mateix expedient i creant-ne un de nou el 2014, va obviar els tràmits d’exposició pública i de consultes.

Després de molta insistència i peticions de la Comissió de Medi ambient de les Illes Balears (CMAIB) i d’Aliança Mar Blava, el passat febrer el MAGRAMA va arxivar l’expedient del 2011 relatiu al projecte de prospeccions en el golf de Lleó i que iniciava la tramitació del 2014 (amb exposició pública i a consulta).

Un any després, aquest mes de febrer, el MAGRAMA necessitava que el promotor ampliàs informació per tal de formular la declaració de l’impacte del projecte (en un termini de tres mesos). Durant el Ple del 7 de juliol, la CMAIB va acordar instar el MAGRAMA a declarar la caducitat i l’arxiu de l’expedient. És per això que aquest dilluns s’ha arxivat l’expedient del projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.