Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca Sense Sang torna a reiterar que la plaça de toros de Palma és «un perill públic»

4710
Els animalistes reclamen la millora de la plaça de toros de Palma. | Arxiu

El portaveu de la campanya Mallorca Sense Sang, Guillermo Amengual, ha qüestionat aquest dissabte  la credibilitat d'uns tècnics municipals que ja van revisar en 2015 la deterioració del coliseu palmesà i van donar el vistiplau a la seva explotació.

Amengual ha recorda que la plaça de toros de Palma té moltes denúncies interposades per diferents col·lectius en defensa dels animals pel seu mal estat de conservació i per representar «un autèntic perill» per als ciutadans que acudeixen a les diferents activitats que es realitzen anualment.

Una vegada més des de la campanya Mallorca Sense Sang alerten del «perill» que representa per als ciutadans realitzar espectacles en el coliseu balear pel seu evident estat de deterioració visiblement avançat. Un tècnic present en la inspecció de la plaça de bous l'estiu passat va filtrar a les organitzacions animalistas les greus deficiències de la plaça.

Filtració deficiències greus

Segons l’entitat, la plaça de bous presenta greus deficiències tals com una gran deterioració dels elements essencials de seguretat com les baranes, escales i graderies. Es poden apreciar esquerdes en elements estructurals amb possibles caigudes a diferent nivell i riscos de despreniments i projeccions pel greu estat de conservació de revestiments i zones estructurals, posant en greu risc la integritat del públic assistent. El mur de sustentació dels tendals, que no compleix la normativa taurina, ha de tenir una altura no inferior a 2,20 metres.

Sobre els aspectes sanitaris, les instal·lacions i mobiliari tècnic de la infermeria són propis del segle XIX. Les maquinàries i utensilis de quiròfan estan en desús i obsolets segons normativa actual en relació a la matèria.

Aspectes que afecten a la inspecció veterinària. Els corrals aptes per als menesters són dos quan la normativa obliga a un mínim de tres. La zona per realitzar els mostrejos per a les analítiques de control d'especejament de l'animal no s'adapten a la normativa.


A més, segons ha assegurat l’entitat, les quadres per a l'allotjament i repòs dels equins abans , durant i després de la correguda de toros, estan en un evident estat d'abandó i deixadesa alarmant , inacceptable i incompatible amb les necessitats mínimes sanitàries. Es troben instal·lats en la coronació del mur perimetral, elements tallants i punxants perillosos per a la integritat física, que no estan homologats a aquest efecte.

Activitats diverses

«No entenem com aquesta plaça pot seguir albergant activitats de tot tipus, quan queda més que demostrat que suposa un greu perill per als assistents», ha assegurat Amengual, «Venim denunciant des de fa molts anys les deficiències d'aquesta plaça de toros i des de l'ajuntament de Palma segueixen donant el vistiplau a les instal·lacions. És inadmissible que juguin amb vides humanes. Són moltes les veus que reclamen la cancel·lació de la llicència d'activitats d'aquesta plaça, organitzacions animalistes, empresaris musicals, crítics taurins i fins i tot des del propi Parlament. Encara que potser no hagi d'estranyar-nos ja que la trama corrupta que està esquitxant a la capital mallorquina, per part del Partit Popular, també controlava la concessió de les llicències d'activitats», ha afirmat Amengual.

"Ens costa de creure que uns professionals no sàpiguen detectar les greus deficiències que té aquesta plaça de toros. No és possible que una mica de pintura i una mica de masilla basti per ocultar la gravetat de l'estat de la plaça. Hi ha edificis o recintes esportius que estant en millors condicions s'han tancat. Si l'ajuntament fes complir la normativa municipal amb edificis catalogats com a patrimoni aquesta plaça no tindria permís d'activitats", ha conclòs Amengual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.