Setmanari d'informació local - 138 anys

La pèrdua de patrimoni històric s'escenificarà al Teatre Principal

4670
L'espectacle 'Ningú va als aniversaris a l'estiu', de Lluki Portas, representa un joc entre realitat i ficció i que vol respondre a la pregunta de «per què fem el què fem?». | Consell de Mallorca

El Teatre Principal de Palma ha donat a conèixer les tres noves coproduccions que es representaran a la Sala Petita durant l'últim quadrimestre d'aquest any: es tracta de Guium o la ciutat adormida, de Toni Lluís Reyes i presentada per la Fornal d'Espectacles; Ningú va als aniversaris a l'estiu, de Lluki Portas; i Matar al monstre, de Corcada Teatre.

En concret, el procés de selecció de les tres noves coproduccions es va obrir el passat 17 de juny i es van establir tres línies de treball diferents: una destinada al teatre de text, una altra als nous llenguatges escènics i la tercera destinada als espectacles per a públic familiar. En total, es van rebre 37 propostes, de les quals 12 corresponen a la línia de teatre de text, quinze als nous llenguatges i deu a la de públic familiar.

Les obres seleccionades
El projecte seleccionat en la línia de teatre de text ha estat Guium o la ciutat adormida, una obra que reflexiona sobre la pèrdua del patrimoni històric i natural de les illes en una trama amb tocs de thriller que traurà a la llum l'antiga ciutat romana de Guium. Aquest muntatge serà interpretat per Eva Barceló, Enka Alonso i el mateix Toni Lluís Reyes, tots ells dirigits per Víctor Muñoz, coordinador artístic de la Sala Beckett de Barcelona.

L'espectacle Ningú va als aniversaris a l'estiu representa un joc entre realitat i ficció i que vol respondre a la pregunta de «per què fem el què fem?».

Matar el monstre (títol provisional) serà la primera incursió de Corcada Teatre en l'àmbit del teatre familiar. Interpretada per Maria Bauçà, Mercedes Sancho de la Jordana i Albert Mèlich, parla, en un muntatge poètic i divertit, de les angoixes i pors que sofreixen els més petits de la casa i, per extensió, parla també de les pors de tots, tant les domèstiques, les racionals i les irracionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.