Setmanari d'informació local - 138 anys

Acumulació de fems als carrers de Manacor per la vaga dels treballadors de neteja

4578
Els treballadors fan vaga indefinida des de dia 14 de juliol. | Centpercent.cat

Els representants dels treballadors de neteja viària de Manacor i l'empresa concessionària es reuniran aquest dilluns per intentar trobar solució al conflicte laboral.


En aquest sentit, el batle de Manacor, Pedro Rosselló, ha confirmat que «és evident que l'empresa no compleix amb el que li pertoca i per això l'Ajuntament no quedarà de mans aplegades, arribarem fins on haguem d'arribar per aconseguir que Manacor estigui net i també per aconseguir que els treballadors en vaga disposin d'unes condicions laborals dignes», segons informa la publicació centpercent.cat.

El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manacor preveu expedients sancionadors a l'empresa, i alhora es treballa «en col·laboració amb la Conselleria de Salut i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria per posar sobre la taula tots els mecanismes que tenim les administracions públiques per fer que les dues parts en conflicte negociïn i per poder evitar els riscos per a la població que suposa una vaga d'aquestes característiques».

El conflicte amb l'empresa Lumsa

Segons el sindicat Comissions Obreres, no hi ha hagut «la més mínima predisposició per part de l'empresa Limpiezas Urbanas de Mallorca S.L. al Municipi de Manacor per arribar a una entesa amb la representació dels treballadors». Per aquest motiu, els treballadors fan vaga indefinida des de dia 14 de juliol. CCOO va informar que la concessionària Lumsa ha al·legat no disposar de marge per realitzar l'increment retributiu corresponent ni per atendre les demandes del col·lectiu que porta «deu anys sense pujada salarial de cap tipus; no cobra paga de beneficis ni complement d'antiguitat i treballa en condicions penoses amb un augment de la càrrega de treball des que el consistori manacorí adjudicà el servei a aquesta empresa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.