Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern estudia un advertiment de l'Estat Espanyol sobre la Llei de protecció animal

4550
La iniciativa parlamentària va ser presentada per PSIB, MÉS, Podem i GxF i preveu prohibir la tauromàquia i qualsevol altre espectacle que causi sofriment a un animal. | Arxiu UH/M.À Cañellas

El Govern estudia un advertiment del Govern espanyol sobre un dels articles de la llei de protecció animal que tramita el Parlament i que suposarà la fi de les corregudes de bous i altres espectacles amb animals a les Balears.

Segons ha indicat la portaveu del Govern, Pilar Costa, es tracta d'un advertiment d'inconstitucionalitat sobre un article per envair competències estatals.

Els serveis jurídics del Govern prepararan un informe sobre aquest tema, que traslladaran als grups parlamentaris abans de l'aprovació definitiva de la proposició al ple perquè es puguin fer les modificacions oportunes.

La iniciativa parlamentària va ser presentada per PSIB, MÉS, Podem i GxF i preveu prohibir la tauromàquia i qualsevol altre espectacle que causi sofriment a un animal a les Balears, a través d'una modificació de l'actual Llei 1/1992 de protecció animal.

D'aquesta manera, la normativa no només prohibiria les corregudes de bous sinó que també podria afectar a tradicions locals com el 'correbou' de Fornalutx.

Mentre que el PSIB del municipi ha demanat reiteradament que es mantingui el 'correbou', Podem manifestava al juny la seva intenció que finalment quedi inclòs en la prohibició i perquè la llei s'aprovi «el més ràpid possible», després que MÉS confirmés que la Llei antitaurina no podrà aprovar-se fins a la fi de l'estiu per evitar haver de pagar indemnitzacions als empresaris taurins que ja tenen aprovats els espectacles per als pròxims mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.