Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern calcula que hi haurà 42 professors de religió menys durant el proper curs

4536

La Conselleria d'Educació i Universitat ha indicat aquest dijous que calculen que durant el proper curs hi haurà 42 professors de religió menys -39 a primària i tres a secundària-, tenint en compte el nombre d'alumnes matriculats a primària i secundària.

Així ha informat la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, al Comitè de Religió -constituït per representants de la Conselleria, dels sindicats i del Bisbat-.

D'aquesta manera, s'inicia un període de negociacions per establir els criteris i intentar minimitzar al màxim les conseqüències que pot suposar aquesta disminució de places de religió. A més, la Conselleria ha indicat que, si pot tenir tota la documentació preparada, es convocarà una nova reunió la setmana vinent.

Educació inicia el procés de reordenació de l'assignatura de religió per equiparar-la a la resta d'assignatures per al proper curs 2016/2017. La Conselleria ha recordat que aquesta matèria té un tractament diferenciat en aspectes com, per exemple, el fet que prou que un alumne demani fer aquesta matèria perquè aquesta s'imparteixi o que els professors de religió només poden fer classes d'aquesta assignatura.

A més, també hi ha diferències en l'aspecte laboral com el sistema d'accés a la funció docent i l'assignació de professors als centres, extrem que decideix el Bisbat. Això no passa amb la resta de matèries i es deu al fet que l'ensenyament de religió està regulada a través d'un Conveni amb la Conferència Episcopal Espanyola i el Ministeri.

Això, assegura el Govern, genera situacions de greuge amb els professors d'altres matèries. Per això, partint de la necessitat d'equiparar totes les matèries i depenent de la situació de cada centre, s'han fet propostes de reagrupament per a l'assignatura de religió per a ESO i Batxillerat, de manera que alumnes de diferents grups s'unifiquin quan hi ha una baixa matrícula o que, en determinats casos, es pugui compartir un mateix professor per a diversos centres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.