Setmanari d'informació local - 138 anys

Codony torna a IB3 tot i la «submissió al PP» i les «tensions amb els treballadors»

4526
L'exdirector general d'IB3 va ser nomenat pel govern de Bauzá el 2014. | Arxiu UH/ P.Bota

El ple del Parlament ha triat aquest dimecres Josep Maria Codony, que va ser director general de IB3 amb el PP, com a nou membre del Consell de direcció de l'ens públic, amb 40 vots a favor, quatre vots en blanc i dos nuls.

Codony substitueix a Pedro Orfila, fet que Podem va qualificar de «provocació» i MÉS de «desencertat».

La trajectòria de Codony

L'exdirector general d'IB3 va ser nomenat pel govern de Bauzá el 2014. Codony va nomenar el setembre de 2015 un nou director per a la televisió, Toni Bauzá, sense coneixement de l'Executiu actual o dels departaments d'Hisenda i Funció Pública. En aquest sentit, no van existir els informes previs sobre les contractacions a alta direcció exigits per llei, i per això se li va enviar una carta des de la direcció general de Pressupostos i Finances, recordant l'exigència d'aquests informes. 
El nomenament no va prosperar, però «l'actuació a l'esquena» del Govern complica ara la tornada de Codony al Consell de direcció de l'ens públic.

L'abstenció de Podem

La formació morada ha afirmat que Codony «no representa els valors que nosaltres defensam per a la ràdio i la televisió públiques» i recorda «la mala relació i la manca de respecte al principi d' independència de la direcció general que exercí Josep Maria Codony» quan va ser director general de l'ens. En el mateix sentit, Podem va insistir en el fet que el Partit Popular es replantegés el nomenament i que la resta de partits votessin en contra o pressionessin perquè es modifiqués la proposta.

En el mateix sentit, la formació ha volgut recordar que «Codony s'ha caracteritzat per una submissió absoluta al PP» i «les múltiples tensions internes i bregues que ha generat als treballadors i treballadores de l'ens, així com amb les productores i els partits polítics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.