Setmanari d'informació local - 138 anys

El Segon Pla d'Igualtat serà vigent fins al 2019

4402
Costa ha recordat que «es manté una retribució mitjana superior entre els homes». | CAIB

El Consell de Govern d'aquest divendres ha aprovat el Segon Pla d'Igualtat entre homes i dones de l'Administració per al període 2016-2019, que també afecta el personal docent, el personal estatutari i el de serveis dels ens públics, a diferència de l'anterior Pla «que només afectava personal de serveis generals».

En aquest sentit, el Govern ha acordat una primera fase d'implantació de plans d'igualtat en el sector públic instrumental que obliga a l'Ibanat; la Fundació BIT; la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Balears; Fogaiba; IB3 i Ports IB a elaborar i aprovar el pla d'igualtat en un termini màxim d'un any.

Sis eixos d'actuació

La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, ha explicat que aquest Pla es basa en els sis eixos de cultura d'igualtat i apoderament de les dones; l'accés, promoció i condicions de treball; conciliació i coresponsabilitat; imatge i llenguatge igualitari; situacions d'especial protecció i mesures instrumentals complementàries.

Costa ha recordat que les dones representen la major part del personal funcionari de la comunitat, però «els homes encara es concentren en els nivells més alts de grups funcionarials i es manté una retribució mitjana superior entre els homes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.