Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears participen al Fòrum Euroregional 'Patrimoni i Creació'

4348
El Fòrum Euroregional "Patrimoni i Creació" s'ha celebrat els dies 1, 2 i 3 de juliol a la localitat occitana de Castelnaudary. | ForumEuroregional

Les Illes Balears han tengut un protagonisme actiu en el Fòrum Euroregional Patrimoni i Creació, celebrat els dies 1, 2 i 3 de juliol a la localitat occitana de Castelnaudary i organitzat pel CIRDÒC (Centre Interregional de Desenvolupament de l'Occità) amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa i la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (Sa Xerxa). La representació de les Illes han estat Aina Pascual (Companyia Maria Antònia Oliver), Pere Santandreu (Auditori Sa Màniga), Jaume Gomila (Sa Xerxa, Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears) i el cap del Servei de Cultura de la Conselleria, Miquel À. Lladó Ribas.

El projecte
Aquesta trobada forma part d'un projecte que va rebre una subvenció per part de la comissió de cultura de l'Euroregió Pirineus Mediterrània i que va començar la singladura el 2014 entre diversos actors culturals de referència de cada territori.

Els territoris de l'Euroregió Pirineus Mediterrània
L'Euroregió Pirineus Mediterrània és un consorci públic de caràcter interregional format pels territoris de Languedoc Roussillon, Midi Pyrénées, Catalunya i les Illes Balears. A l'acte d'inauguració del Fòrum hi assistí el Sr. Miquel À. Lladó Ribas, cap del Servei de Cultura de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, en representació del Sr. Jaume Gomila, director general de Cultura -que no hi pogué ser present per raons d'agenda.

Les llengües de Ramon Llull
Lladó destacà el compromís de les Balears amb el projecte euroregional i digué que tant l'occità com el català són la base d'una herència comuna i compartida, així com les llengües que emprà Ramon Llull per difondre els seus coneixements i saviesa arreu d'Europa.

Assenyalà així mateix que en una Europa diversa i convulsa cal protegir el patrimoni cultural i lingüístic dels territoris que la conformen, i que l'Euroregió Pirineus Mediterrània és una eina ideal per contribuir a aquesta necessària cohesió. Segons Lladó, «parlam d'un territori que agrupa més de 14 milions d'habitants i que està més poblat que 19 dels 27 països europeus».

Mostra de patrimoni cultural occitanocatalà
Durant els tres dies que durà el Fòrum es dugueren a terme conferències, taules rodones i tallers al voltant dels grans eixos temàtics que cobreixen actualment el conjunt del patrimoni cultural occitanocatalà (patrimoni immaterial, músiques actuals, teatre, creació digital, audiovisual, literatura...), tot dins el marc de l'esdeveniment Total Festum 2016 que ha tengut lloc en aquesta localitat del departament francès de Midi Pyrénées.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.