Setmanari d'informació local - 138 anys

El 78,7% de les PAU s'han contestat en català

4198
Les proves de llengua catalana, de llengua espanyola i de llengua estrangera no es tenen en compte en el còmput d'ús del català. | Arxiu UH

Les proves d'accés a la Universitat del mes de juny s'han respost en català en un 78,7%, percentatge que representa un descens de 2,4 punts respecte dels resultats del curs passat. Aquest valor s'ha estabilitzat entorn del 80% durant els darrers cinc anys.

Els percentatges

En aquest còmput es tenen en compte els exàmens en què s'utilitza el castellà o el català per respondre, amb l'excepció de les proves de llengua catalana, de llengua espanyola i de llengua estrangera. El 10,5% dels alumnes no han contestat cap examen en llengua catalana (excepte el d'aquesta matèria). El 33,3%, els hi han contestats tots (excepte el d'idioma estranger i el de llengua espanyola). La resta d'alumnes (56,2%) han contestat alguns exàmens en català i altres en castellà.

Les proves per illes
Els alumnes de Menorca són els que usen més el català en els exàmens (94,3%); des de 2005 es mantenen en un ús que supera el 90%. Els d'Eivissa són els que l'empren més poc; des del 2007 es mouen entre el 70% i el 80% d'exàmens contestats en català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.