Setmanari d'informació local - 138 anys

Un empresari va ser avisat per a no perjudicar Cursach: «Perquè ho entenguis, Cursach és 'La Paca' de la nit»

4172

Un empresari que volia obrir dos establiments d'oci nocturn al carrer Joan Miró de Palma va posar de manifest, en el marc de la causa que investiga la presumpta trama de corrupció de la Policia Local de Palma, que un dels propietaris dels locals que va adquirir per traspàs li va dir que, per obrir les dues discoteques, havia de fer-ho de la forma que «menys perjudiqués» al conegut promotor Bartolomé Cursach, del Grupo Cursach, perquè «si el feia enfadar tendria grans problemes».


«Tolo Cursach és 'La Paca' de la nit»
Segons la declaració que va efectuar com a testimoni en dependències del grup de blanqueig de capitals de la Policia Nacional, el mateix propietari li va assegurar: «Perquè ho entenguis, aquí passa igual que a Son Banya amb 'La Paca': Tolo Cursach és 'La Paca' de la nit».

Llicència a canvi de 3.500 euros
Segons va explicar l'afectat, per obtenir la llicència d'obertura va ser acompanyat pels dos propietaris a l'Ajuntament de Palma, on es va entrevistar amb el llavors cap del cos local, Gabriel Torres, per qui el jutge instructor va decretar presó provisional en el marc d'aquestes investigacions.

L'empresari va recordar que Torres li va comunicar que per obtenir el permís un arquitecte del Consistori havia de passar per la discoteca. Després d'això «un home que va dir ser aquest arquitecte», després de fer un cop d'ull al local, li va assegurar: «Ja està tot arreglat, mai més tindràs problemes, ara vaig a l'Ajuntament, són 3.500 euros», una quantitat que l'afectat va lliurar en metàl·lic en aquell instant.

«Autèntics mestres de l'engany i la manipulació,

En concret, la presumpta trama de corrupció investigada en aquesta causa era materialitzada en forma d'extorsions i amenaces a empresaris, principalment a la Platja de Palma, amb alts càrrecs públics.

En una de les actuacions, el titular del Jutjat d'Instrucció número 12, Manuel Penalva, vinculava a aquests polítics -els noms dels quals evitava esmentar- amb les pràctiques «pseudomafioses» dutes a terme per una «organització criminal» els membres de la qual són «autèntics mestres de l'engany, la manipulació, la mentida, l'ocultació i l'alteració de proves».

«Ordres de més amunt de tancar el local»

El testimoni va relatar que tan sols una setmana després d'estar en funcionament un dels dos locals, dos policies de paisà, que es van identificar com a membres de la Patrulla Verda, es van personar a l'establiment amb l'ordre de tancar-lo. Davant això, l'empresari va contactar amb el propietari del local per conèixer el que succeïa i saber per què se li havia atorgat una llicència d'obertura i a la setmana següent la hi denegaven.

Una dotzena de policies per a la clausura

Tot seguit, el propietari va dirigir-se a un dels dos policies locals que es van personar, qui li va respondre que «tenia ordres de més amunt de tancar el local». No obstant això, aquest va continuar obert, encara que una setmana més tard van tornar els mateixos policies, vestits de paisà, però en aquesta ocasió amb una dotzena de motos «amb tots els agents corresponentment uniformats».

«Sense oferir cap motivació, em van dir que el local es tancaria a les 00.30 h»

 «Sense oferir cap motivació, em van dir que el local es tancaria a les 00.30 hores. Tampoc em van lliurar cap document justificatiu d'això», va recordar el testimoni, qui va relatar que, arribada l'hora, van desallotjar tota la gent que hi havia a l'interior de l'establiment i van procedir a posar una cadena a les portes d'accés amb un adhesiu que precintava l'immoble per ordre de l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.