Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Orgull LGTBI crida a Palma «Keep Calm. Sóc Bisexual!»

4144
Na Claudia, n’Andrea i na Sara varen rebre el Siurell Rosa pel curt sobre l’assetjament escolar. | Arxiu UH/R.D.

La cita de l'Orgull Gai es va celebrar a Palma amb més de 400 persones, en un recorregut des Baluard a la plaça de Cort que va recordar les víctimes d'Orlando i va cridar «per les persones que no poden fer-ho». El dramaturg Jeroni Obrador va llegir el manifest en el punt inicial, per conduir els manifestants a la revetlla que Cort va acollir amb el lema «Keep Calm. Sóc Bisexual!». En el mateix sentit, el Parlament es va sumar a la commemoració del Dia de l'Orgull i va penjar una bandera de l'arc de Sant Martí a la façana principal de l'edifici, al carrer Conqueridor.

Siurell Rosa i Dimoni Rosa

Tres alumnes de tercer d'ESO de l'Institut Ramon Llull, na Claudia, n'Andrea i na Sara, varen rebre el Siurell Rosa pel curt sobre l'assetjament escolar. El professor Octavio Cortès va rebre el Dimoni Rosa, per la «falta de respecte» en un programa televisiu sobre la Llei LGTBI.

Origen de l'Orgull

La commemoració d'aquest dia recorda la repressió de la comunitat homosexual al bar Stonewall Inn, al barri de Greenwich Village de Nova York, el 28 de juny de 1869. Segons els convocats, «el dia per l'alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, el dia de l'orgull gai», és una jornada «festiva i reivindicativa de la plena igualtat jurídica i social» per a les persones «lgtbi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.