Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA lamenta la destrucció de Can Baró i en denuncia «interessos econòmics»

4110
ARCA manifesta que «Can Baró és obra del mateix arquitecte de Can Bibiloni, Gaspar Bennàzar». | ARCA

El Consell de Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts la demolició de l'edifici de Can Baró, situat al carrer d'Andrea Dòria, 6. L'organització ARCA denuncia que no comparteix la decisió de Gerència d'Urbanisme i de la Comissió de Centre Històric i Catàleg perquè «Can Baró és obra del mateix arquitecte de Can Bibiloni, Gaspar Bennàzar, fill ilustre de la nostra ciutat».

Segons Arca, «la destrucció té el beneplàcit de la Comisió de Centre Històric i Catàleg de l'Ajuntament de Palma que ni tan sols ha acceptat visitar l'immoble, tal i com havíem proposat».


L'edifici de Can Baró
La construcció rep el nom de la zona en la que està ubicat al carrer d'Andrea Dòria num. 6; va ser construït aproximadament a l'any 1923 per encàrrec d'Antonio Roca, cosí de l'enginyer Gabriel Roca. Antonio Roca va habitar la casa que ha quedat en mans dels hereus fins que l'empresa Mar Capital l'ha comprada, segons informa ARCA en un comunicat.

Atractiu per a les empreses
Els membres d'ARCA denuncien que «el fet que aquest edifici no estigui inclòs al Catàleg de Patrimoni de Palma és una demostració de la insuficiència d'aquest catàleg que comença a ser ampliat». Segons l'organització, «l'anunci de revisió de Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), sense adopció de mesures protectores, en realitat ha provocat un efecte cridada per a determinades empreses que sembla s'hagin especialitzat a destruir patrimoni». En aquest sentit, ARCA pretén recordar que «Patrimoni no és únicament allò que està catalogat».

ARCA denuncia que l'empresa que pretén destruir Can Baró és la mateixa que va enderrocar Can Bibiloni i l'edifici del carrer Oms de Can Fiol. Segons el grup, existeix «la complicitat d'un Pla General obsolet», perquè «basta veure els descomunals edificis que hi ha devora Can Baró per entendre l'ambició econòmica d'una empresa per qui sembla que el Patrimoni és una molèstia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.